fbpx

Дружина заробила в чоловіка 200 тисяч євро за 25 років шлюбу

Неймовірний вирок виніс іспанський суд міста Велес-Малага: суддя Лаура Руїс Аламінос порахувала, що 25 років праці домогосподарки мали б коштувати десь 205 тисяч євро.

Але на цьому суддя не зупинилася і вирішила, що попри цю суму чоловік-бізнесмен має виплачувати своїй колишній дружині щомісячну пенсію в 500 євро, а двом донькам виділяти щомісячно тисячу євро.

Вся справа в тому, що після розірвання шлюбу чоловік вирішив, що нічого не винен колишній родині, оскільки перед шлюбом був укладений контракт.

«Після того, як мій шлюб закінчився, чоловік залишив нас зовсім без фінансів. Я і мої дочки залишилися ні з чим після всіх цих років вкладення всього свого часу, енергії та любові у сім’ї», – сказала Івана Морал.

Шлюб пара уклала в 1995 році, підписавши контракт за яким кожен при розлученні залишається з тим майном, яке сам собі в шлюбі й заробив.

Але поки дружина виховувала дітей та доглядала за чоловіком, то фактично, працюючи на благо родини, не заробляла нічого.

Натомість, чоловік повністю присвятив себе кар’єрі та побудував успішний бізнес і в сфері спорту ( тренажерні зали), і в сфері ремонту (фірма з укладання паркету) та оливкову ферму.

Він купував собі дорогі машини, мотоцикли і загалом отримував задоволення від своєї діяльності.

І ось в 2020 році, коли Івані виповнилося сорок вісім років, виявилося, що вона нічого не має і нічого в житті не досягла і має просто піти з життя чоловіка ні з чим.

«Вона була його тінню, працювала за ним, щоб він виріс професійно і став кимось», — каже юрист жінки.

Ще під час шлюбу чоловік говорив, що й його донькам не потрібна освіта, тому вони самі підробляли, щоб мати гроші на навчання.

Звичайно, що в такій атмосфері Івана не змогла витримати і в 2020 році сама вирішила подати на розірвання шлюбу.

В результаті і вона, і доньки залишилися ні з чим, вірніше, вона мала право лише на половину будинку, в якому вони разом проживали.

Жінка не здалася і звернулася до суду. Оскільки за законами Іспанії хатня робота – теж внесок в сімейний бюджет, то, взявши за основу мінімальну зарплатню, й вийшла сума в розмірі 204 624 євро компенсації.

Ця повчальна історія має стати на озброєння українським домогосподаркам, які вкладають свою душу і життя в родину, в домашній затишок і це не просто метафора, а цілком реальна і доволі пристойна сума.

Чоловікам варто над цим задуматися.

You cannot copy content of this page