fbpx

Наша пісня гарна й нова – Росія повністю зупинить “Північний потік-1

Російська компанія «Газпром» анонсувала чергову зупинку «Північного потоку-1» на три доби. Як привід заявила про “технічні роботи”. На цьому тлі біржова ціна на газ у Європі підскочила понад $2700 за тисячу кубометрів, а до цієї заяви були 2500.

“31.08.2022 єдиний робочий газоперекачувальний агрегат Trent 60 буде зупинено на три доби для проведення технічного обслуговування та планово-попереджувальних робіт… Транспортування газу газопроводом “Північний потік” буде припинено на три доби”, – йдеться в повідомленні «Газпрому».

Після завершення робіт “Газпром” знову відновить постачання газу, але не на всю потужність (170 млн куб. м на добу), а обсягом 33 млн куб. на добу.

Причина все та ж – відсутність турбіни, яка вже місяць чекає в Німеччині на доставку до росії.

Проте, варто звернути на іншу деталь: стало відомо, що Вольфганг Кубікі, віцеспікер Бундестагу від Вільної демократичної партії, яка входить до правлячої коаліції Німеччини, публічно заявив про відкриття «Північного потоку -2». Мовляв, накупимо газу на всю зиму, а потім його знову закриємо.

Отже, з одного боку «розумна» пропозиція німецького політика, а тут ще й «Газпром» додає аргументів для такого рішення. Чи зламається Шольц – от що цікаво.

Фото: kp.ua.

08/19/2022

You cannot copy content of this page