fbpx

“Наскільки ми розуміємо, пан путін хоче укласти нову велику угоду”: У Туреччині розповіли про нову угоду яку хоче підписати путін. Стосуватиметься вона й України

Ібрагім Калин, радник президента Туреччини нещодавно розповів в інтерв’ю CNN про те, що очільник кремля хоче укласти «нову велику угоду» з країнами Заходу. Відповідна угода буде частково стосуватися й України.

За словами речника Ердогана Ібрагіма Каліни, переговори, швидше за все, відновляться в якийсь момент. Але його турбує, який збитків буде завдано перш-ніж це трапиться:

«Питання в тому, коли ми повернемося до цього і яких збитків на той час буде завдано?».

Калин додає, що переговорів слід очікувати, додавши, що він нещодавно обговорював це питання з радником США з національної безпеки Джейком Салліваном.

Проте турецький високопосадовець додає, що є й важливіший момент, у випадку коли йдеться про участь росії у переговорах?:

«Наскільки ми розуміємо, пан путін хоче укласти нову велику угоду, нову угоду із Заходом. Почасти це, безперечно, стосується України. Але насправді важливіша проблема — це нова угода між росією та західним світом.

Москва вважає, що угоди, укладені наприкінці холодної війни за президентів Михайла Горбачова та Бориса Єльцина, більше не відображають сьогоднішню росію, сказав він. «Є нова росія, є новий світ, є нова реальність, і вони хочуть укласти нову угоду».

Калин додає, що на весь глобальний ліберальний порядок очікує серйозне випробування.

08,10,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел. Колаж.

You cannot copy content of this page