fbpx

Навіть на його ювілей, вона не сказала йому жодного ласкавого слова. Щось белькотіла про «щастя-здоров’я» і успіхів в усьому. І тепер їхнє життя звелося до «Ніна, подай солі» чи «Василю, кран знову тече»

Треба говорити один одному ласкаві слова аби зберегти шлюб. Господи, які ласкаві слова через двадцять років шлюбу? Скоро він буде дідусь, а вона бабуся – от і ласкаві слова.

Ніна дивилася в вікно, але думками була в їхній першій квартирі. Вони тоді вирішили завести кота, бо діти щось не спішили з’являтися в їхньому житті. І, коли купали кота, то Василь став тигром, бо отримав від кота подряпини, як вдячність за водні процедури. Він був тигрюликом, тигрищем, тигриськом, тигрунчиком… А вона була Нюся-кохаюся…

Вони ще пестили один одного словами, коли вона була при надії першим сином, була пампуся, а він – татуся. Далі все звелося до Ніна й Василь, бо які пестливі слова, коли в Іванка коліки, Сергійко знову захворів в садочку і витирає соплі скатертиною. В ванній давно треба зробити ремонт, бажано купити посудомийку, бо вона просто не може справитися з тією кількістю посуду, яка навічно приписалася в раковині.

Навіть на його ювілей, вона не сказала йому жодного ласкавого слова. Щось белькотіла про «щастя-здоров’я» і успіхів в усьому. І тепер їхнє життя звелося до «Ніна, подай солі» чи «Василю, кран знову тече».

Навіть болячки не дають їм приводу до співчуття, бо він за своє «вічно ти з тими болячками, лиш на пігулки йде зарплата», і вона «Якби ти менше з друзями в гаражі сидів, то нічого б в боці не кололо»…

Літа пролетіли як цей день, що вже кидає останні проблиски… Та ж любить вона його, всі ці роки любить і вдячна за дітей, за радість, за ранки і вечори. То чому б не сказати, що почуває? Вони ж не чужі люди! От сьогодні він прийде з роботи, то вона йому згадає і тигрюлю, і кота…

Сонце зайшло і не стало свідком найщирішого зізнання в коханні за всю історію цієї квартири, проте дощ вперто періщив в вікно аби таки почути пестливі слова:

– Господи! Де ж тебе носить? Знову Миколі помагав з машиною, а потім Микола поможе тобі аби в боці не кололо? Чи ти забув як тебе поперек ловить? То я знову маю натирати маззю і робити компреси? Води нема кому подати, я маю бути найсильніша, бо тобі лиш колєги на думці!

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page