fbpx

Назбирали грибів для 10 000 порцій супів захисникам

Про те аби назбирати грибів для ЗСУ надумався благодійний фонд “Мураха” та найвідоміший грибар України Юрій Соломченко. Поки назбирали 70 кг, а першу партію з 1400 порцій супів уже виготовили в Києві і вона поїде до Ізюму.

Спочатку в 2014 році гриби збирали Василь Абрамів і Юрко Соломченко, заснувавши ініціативу “Грибна рота України”. Вони збирали гриби, сушили й відправляли добровольцям, але цього року майже всі члени “Грибної роти” воюють під Херсоном, тому ініціативу підхопили інші волонтери. Так з 5 по 10 вересня волонтери БФ “Мураха” та волонтери з Верховини й Косова збирали та сушили гриби для військових.

«Ми зв’язалися із Василем, що було б дуже добре назбирати хлопцям грибів. Тим більше в цьому році природа дала. Як завжди у такий важкий рік багато грибів і ягід, – розповідає Андрій Боєчко в ефірі Першого західного. – Від нас ми зібрали команду. Сіли на потяг. Юра Соломченко організував три машини. Домовилися з місцевою адміністрацією, щоби виписали нам пропуски на полонину Дуконя, з прикордонниками, з Верховинським НПП».

Отак волонтери назбирали 400 кілограм білих грибів і не задоволені результатом.

«Ми не виконали план. Планували привезти 100 кг сушених, які нам потрібні для 10 000 порцій. Але люди допомагають, – каже Боєчко. – Я зробив допис у Facebook, товариші його поширили і жителі Карпат вже зараз нам допомагають з грибами. А “Кухарська сотня столиці” наразі підготувала 1400 порцій супів, які вже в середу ми повеземо в Ізюм».

Боєчко каже, що вже отримав від людей 55 кг сушених грибів, а ще 15 кг йому надіслали недавно. Проте, чоловік каже, що мало грибів не буває, особливо, коли це на потреби ЗСУ.

«Кухарська сотня за місяць виготовляє 40000 порцій супів. Ми запланували 10 000 грибних супів, бо це такий тестовий варіант. Гриб буде ще два-три тижні, а потім зникне, – говорить Боєчко. – Якщо ми отримаємо більше грибів, то я вже маю звернення від понад 10 київських, житомирських, харківських організацій, які готові приймати гриб і класти в сухі супи, які вони роблять».

За матеріалами Репортер.

Фото: колаж зі світлин Репортер.

You cannot copy content of this page