fbpx

Названі найбільш затребувані вчителі в українських школах

Школи України відчувають хронічний дефіцит вчителів, особливо викладачів іноземних мов. Молодь неохоче йде працювати до шкіл після закінчення вишів.

Про це розповіла в ефірі ObozTV експерт з працевлаштування Тетяна Пашкіна. За її словами, “професія вчителя затребувана завжди”.

“Вчителі потрібні в кожній школі. Ми маємо більше напрямок на бізнесове навчання, тому з сотень вакансій більше викладачів іноземних мов… У цілому кілька сотень вакансій для вчителів у всіх містах України ми маємо”, – зазначила вона.

Експерт перерахувала найбільш затребувані вчительські спеціальності: “Це звичайно викладач англійської мови для шкіл, для курсів, для бізнес-установ. Це вчителі в розвиваючих центрах. Це може бути музика, спів, мистецтво тощо. Це можуть бути вчителі математики, фізики і навіть викладачі вузів”.

Читайте також: Восьмикласник, який пpoлoмив учительці гoлову стiльцем народився в США: стали відомі деталі інциденту в київській школі

“Якщо брати вакансії центру зайнятості, де педагогам пропонують 5-8 тис. грн, київський учитель англійської мови може отримувати і 10, і 15, і 20 тис. грн. Звичайно, це не окладова частина, а те, що залежить від його завантаженості і професіоналізму, але цей викладач може вчити не тільки в школі або офісі, а й з дому по Skype”, – розповіла Пашкіна.

“Адекватних і кваліфікованих вчителів не вистачає скрізь і завжди, тому що якщо почнемо дивитися, хто потрібен і хто шукає, то це і загальноосвітні школи, і приватні заклади, і виші – всім потрібні вчителі. Іноді їх навіть готові брати без досвіду роботи, аби навчити і заточити під той колектив, який працює”, – зазначила вона.

При цьому експерт констатувала, що професія, як і раніше, залишається непрестижною: “З огляду на, що молодь не дуже охоче йде у школи після закінчення вишів, іноді нашим школам доводиться діяти за принципом “я його зліпила з того, що було” і задовольнятися людьми , які готові залишатися у педагогіці, тому що програмісти зараз престижніші”.

You cannot copy content of this page