fbpx

Названо дві області, які вже цього тижня буде перейменовано

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що у 20 вересня парламент планує поставити на розгляд питання перейменування двох областей – Кіровоградської та Дніпропетровської.

Читайте також:На брудній липкій підлозі серед недопалків і пляшок сиділа моя донечка. Аби врятувати дитину мусила викупити її у рідної матері

Про це він сьогодні повідомив під час погоджувальної ради. Парубій зауважив, що наразі в Україні все ще триває процес декомунізації і його потрібно пришвидшити шляхом внесення змін до конституції України.

“Залишилося дві області, які мають ще старі назви і які вже пройшли всі формальні процедури для їхньої зміни. Йдеться про Кіровоградську і Дніпропетровську області. Я вважаю, що наш парламент, який розпочав декомунізацію, має її завершити,” – сказав Парубій.

Спікер Верховної Ради зауважив, що зміни необхідно закріпити у Конституції, оскільки саме в ній перераховані усі області України. Парубій зазначив, що у четвер Рада може розпочати цей процес.

Також голова парламенту додав, що депутати мають на меті ухвалити порядок денний сесії, для цього апарат вже зібрав пропозиції від фракцій і подав загальний план роботи.

Нагадаємо, процес “зникнення” областей з такими назвами з карти України триває з липня.

Джерело

You cannot copy content of this page