fbpx

Не буде ніякого «контрнаступу» ЗСУ – Машовець

Українці вже не перший місяць в очікуванні контрнаступу ЗСУ, які миттєво звільнять Херсон з Кримом на додачу. Військовий експерт Костянтин Машовець остуджує такі палкі бажання співгромадян, бо найближчим часом впевнений, що не буде щоденних звітів про звільнені села і міста.

«Так ось, розчарую вас, всього цього ви найближчим часом не побачите. Ніхто нікуди особливо прориватися з боку ЗСУ не буде і навіть не планує, принаймні, зараз. А будуть УДАРИ дальнобійними та високоточними засобами ураження, впродовж достатньо тривалого часу по цілях та об’єктах в тактичному та оперативно-тактичному тилу ворога, а також ведення активної оборони на визначених напрямках та ділянках», – пише Машовець в своєму Фейсбук.

Машовець каже, що українське військове командування, нарешті, відійшло від концепцій “радянської військової школи” і намагається реалізувати на практиці принципи так званої “війни нового типу”.

«Цей метод передбачає обмежений наземний наступ на кінцевому етапі і базується на принципі так званого “поступового розм’ягчення” угрупувань військ протвника, за рахунок переваги у засобах розвідки та вогневого ураження», – пояснює він.

Тому людям, у яких “припікає” на рахунок… “коли вже, коли звільнять Херсон” він наполегливо радить запастися терпінням.

«Вкладати свій цвіт нації у чернозем в “масованих атаках” на позиції ворога, щоб звільнити пару херсонських сіл ми не будемо. Це не наш принцип, це принципи якими зараз керується саме російське військове командування. Захопити за будь-яку ціну, та утримувати також, за будь-яку ціну.

ЗСУ воюють в зовсім іншій парадигмі й за іншими принципами. Принаймні, намагаються», – каже Машовець.

Машовець погоджується з тим, що на початках українці мусили битися за «російськими» умовами, бо не мали сучасного військово-технічного озброєння. Проте святі Хімарси і не тільки все змінили – тепер українці нав’язують тактику бойових дій.

«Так, завдяки мужності та професійності нашого війська, ворога на сьогоднішній день вдалося пригальмувати… Сталося це для нашої країни та народу, дуже дорогою ціною… але це зовсім не означає, що її треба й далі підвищувати, відтепер у непродуманому та безграмотному “контрнаступі” у класично-pасеянcькому стилі, як це практикує ворог», – переконаний він.

Машовець впевнений, що не треба йти на пролом там, де можна без втрат для себе «відкрити фіртку».

«Думаю, що найближчим часом… на одному з операційних напрямків ми побачимо, так би мовити… “пілотну серію” майбутнього українського, так званого “контрнаступу”. Але я впевнений, це не буде серія поспіхом підготовленних наземних атак та наступів. Це буде у зовсім іншому стилі та методиці», – каже експерт.

Фото: Новинарня.

07/25/2022

You cannot copy content of this page