fbpx

“Не будуть боєздатними протягом принаймні кількох місяців”: У Британській розвідці розповіли, чому призов 300 тисяч резервістів в росії є політичним ризиком і не надто обдуманим кроком

Оголошуючи про так звану “часткову мобілізацію” очільник кремля пішов на значний політичний ризик і все аби зібрати 300 тисяч військових для війни в Україні.

Так звана “часткова мобілізація” у Росії одразу зіткнеться з логістичними і адміністративними труднощами. і якщо ж усе ж вдасться зібрати необхідну кількість військових, то таке військо не буде боєздатними протягом принаймні кількох місяців.

Відповідну інформацію оприлюднила розвідка Великої Британії у своєму щоденному звіті.

У звіті також ідеться й про те, що у Росії, ймовірно, виникнуть матеріально-технічні та адміністративні негаразди, які почнуться ще на етапі збору 300 000 військовослужбовців.

Цитуємо витяг зі звіту:

“Навіть така обмежена мобілізація, найімовірніше, буде дуже непопулярна серед частини російського населення. Путін йде на значний політичний ризик у надії отримати таку необхідну бойову силу.

Цей крок фактично є визнанням того, що Росія вичерпала запас добровольців, які бажають воювати в Україні”.

Нагадаємо, що після оголошення так званої “часткової мобілізації” у росії спалахнули масові протести. Люди виходять на вулиці і скандують гасла “ні війні” і “путіна в окопи”.

22,09,2022

Головна картинка ілюстративна. Колаж.

You cannot copy content of this page