fbpx

Не було й дня, щоб Юра не думав про правильність свого прийнятого рішення, про свій переїзд в це маленьке містечко. За ті п’ять років, які він тут прожив, хлопець так і не зміг знайти друзів чи приятелів, а все через свою роботу

І з рідного міста він теж поїхав з тієї ж причини. Ні рідні, ні друзі, ніхто не підтримав його рішення стати вихователем в дитячому садочку. Але ж батьки чудово знали про його добре серце і любов до дітей.

Отримавши відповідну освіту, хлопець довго вибирав місто, куди хотів би поїхати і розпочати свій шлях у вихованні дітей. Нарешті, зупинивши свій вибір на невеликому містечку з дуже красивою природою та історією, зібравши необхідні речі, хлопець поїхав здійснювати свою мрію.

Роботу знайшов відразу, вихователів не вистачало, а тут він, з червоним дипломом. Завідуюча, жінка похилого віку, з величезним досвідом, розпізнала в ньому майбутнього чудового вихователя, і сама того не усвідовлюючи, дала йому ту підтримку, якої Юрі завжди не вистачало.

Працювати з дітьми для нього було одне задоволення, малюки до нього тягнулися наче ниточки за голкою.

— Юрію Євгеновичу, а можна я сьогодні буду спати без піжами?

— Юрію Євгеновичу, красиво я намалював машину?

Так, Юрій Євгенович, вперше почув своє ім’я і по батькові в новому виконанні, чому дуже радів.

Роботі він присвячував навіть свій особистий час, вивчаючи море додаткової літератури з розвитку дітей дошкільного віку і опановуючи багато технік, які досить успішно застосовував на практиці.

У рідне місто їздив раз на рік, на новорічні канікули. Але завжди поспішав повернутися до свого маленького, проте вже улюбленого, містечка.

Якось, повертаючись вкотре з новорічних канікул, в автобусі Юра присів поруч із хлопцем, приблизно того ж віку. Вони розговорилися і виявилося, що той працює педіатром в тому ж місті, де тепер проживає Юра. Ось так і зав’язалася їхня міцна чоловіча дружба. У тому холодному автобусі, який відвозив їх з рідного міста туди, де вони знайшли себе справжніх.

— Юрко, заїжджай сьогодні після роботи, — зателефонував йому новий товариш Слава, — до мене приїжджають друзі з інституту, я вас познайомлю.

— Буду, — Юра дуже зрадів, хоч і втомився після зміни.

А ввечері, юнак познайомився з прекрасною компанією хлопців і дівчат. Він вперше, за багато років, не почувався білою вороною і нарешті був комусь цікавий, особливо його робота. Весь вечір Юра був в центрі уваги, всі із задоволенням слухали його історії і від душі реготали. Так у нього з’явилися друзі, з однаковими поглядами на життя, з однаковими цілями.

Ці довгі роки очікування того вартували. Як би тоді він собі зрадив і послухався близьких йому людей, то ніколи б не став таким щасливим і його б зараз не оточували такі віддані своїй справі, люди.

От і своїх вихованців він з любов’ю і турботою (бо інакше з дітьми не можна, він це точно знав) вчив ніколи не опускати руки, завжди йти до своєї мети, навіть, якщо вона усім навколо здаватиметься безглуздою!

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page