fbpx

Не хочу втрачати прибуток, роблячи безкоштовно манікюр для свекрухи і її доньок

Марина заміжня, в родині підростає син. У подружжя двокімнатна квартира, куплена в іпотеку. Житлову площу купували самі, не вдаючись ні до чиєї допомоги.

Чоловік Олег, працює на заводі, зарплата стабільна, але середня. У Марини, до початку 2020 було своє агентство з проведення дитячих свят і невеликий магазинчик з супутніми товарами.

Але через ситуацію в країні, довелося агентство закрити. Тоді Марина згадала про те, що в студентські роки підробляла роблячи манікюр. Жінка сходила на курси, освіжила навички і почала приймати клієнтів. Заробіток звичайно не такий, як приносило агентство, але хоча б якісь гроші.

За рік Марина “обросла” клієнтами, тепер орендує невелике приміщення.

Але з’явилися проблеми у вигляді бажаючих “зробити собі красу” на халяву.

У чоловіка Олега є дві старші сестри. У одній з них вже доросла донька старшокласниця. Ось вони всією юрбою повалили робити до родички манікюр безкоштовно.

Почалося з свекрухи. Жінка так сказати запропонувала себе в якості моделі для тренувань. Відмовити Марина не змогла і тепер уже більше року приймає у себе матір чоловіка безкоштовно.

Але її приклад наслідували й інші родички.

Спочатку прийшла старша сестра Наталя, з проханням один разочок зробити їй корекцію нігтів, адже її майстер захворіла. Принесла в подяку шоколадку. Марина увійшла в стан родички і виконала все в найкращому вигляді.

Потім Наталя привела свою дочку, з проханням зробити дівчині щось акуратне і непомітне. На знак подяки також на столик поклали шоколадку. Стала заходити і друга сестра чоловіка, правда рідше, але все також безкоштовно.

І почалося. Після першого разу знову і знову були потрібні корекції … Стали з’являтися нові запити – то стразики наклеїти, то нарощування зробити, то френч. Та й час родички вибирали після робочого дня, Марині доводилося відмовляти клієнткам, які готові платити гроші, щоб брати жінок безкоштовно.

Не витримавши, Марина висловила претензії свекрусі, кажучи про те, що аж надто часто до неї ходять сестри чоловіка, що у неї втрачається дохід, а матеріали для манікюру коштують грошей.

Свекруха образилася, посеред процедури демонстративно встала з-за столу і почала одягатися. Марина спокійно спробувала донести, що нічого страшного вона не сказала, образити нікого не хотіла, але і її можна зрозуміти, адже це і час і гроші.

Увечері на Марину обрушився шквал дзвінків. Обурювалася і старша сестра чоловіка, вичитувала Марину за те, що вона образила маму. Та й взагалі, хто вона така, щоб брати такі гроші за якісь нігті? Просто самоучка після парочки курсів. В середньому Марина бере близько 350 гривень за процедуру.

В кінці бесіди сестра чоловіка заспокоїлася і заявила, що вони з дочкою готові платити Марині, але всього 150  гривень максимум. Вже Наталія знає, як майстри накручують ціну і обдурити себе не дозволить. Та й взагалі, по-родинному їм належиться знижка.

А Марина лише порадила покласти їм свої 150 гривень в банківську комірку і зберігати як зіницю ока. А дорогу в її салон забути як страшний сон.

Звісно тепер всі родички чоловіка Марину люто ненавидять і засуджують. Зате більше ніхто не просить зробити безкоштовний манікюр.

You cannot copy content of this page