fbpx

Не минуло і двох днів, як Кримський ресторан у якому на весіллі заспівали “Червону калину” було закрито. Причина

“Арпат”, ресторан що знаходиться у Кримському місті Бахчисарай, так звана місцева “влада” закрила для перевірки. Нагадаємо у закладі напередодні під час весілля пролунала українська пісня “Ой у лузі червона калина”.

Відповідну інформацію місцевий телеканал “Миллет” повідомив 13 вересня у заблокованій в Україні соцмережі “ВКонтакте”.

Цитуємо:

“Мер” Бахчисараю Арсен Аблаєв у коментарі журналістам заявив, що “відповідні служби, зокрема адміністрація збирають інформацію, тривають перевірки.

“Голова адміністрації міста ухвалив рішення про припинення діяльності цього закладу до остаточного розгляду, після чого ухвалять рішення. Служби дадуть оцінку цій ситуації, як і щодо суб’єкта господарювання, який здійснює діяльність, так і стосовно всіх осіб, які брали участь у цьому заході”.

Причиною такого рішення стало те, що 11 вересня у соцмережах було розповсюджено відео з весілля у ресторані, що відбулося 10 вересня. На відео добре видно, як гості підспівують українській пісні “Червона калина”.

 12 вересня з’явилась реакція так званого керівника влади Криму Сергія Аксьонова. Той таку поведінку назвав не інакше, як “зрадою” і заявив, що всім соратникам України треба виїхати з Криму.

13,09,2022

Головна картинка ілюстративна – колаж.

You cannot copy content of this page