fbpx

Не спалось мені тоді, от і вирішила вийти на вулицю подихати свіжим повітрям. Не навмисне я ту розмову підслухала, але слова що я почула пояснили дуже багато. Могла чоловіку і не говорити, але не стала. Він теж повинен знати, яке насправді відношення його матері до нього

Я вийшла заміж чотири роки тому. З чоловіком у мене прекрасні стосунки, та й зі свекрухою ми, начебто, ладнали. Тільки згодом з’ясувалося, що це все ілюзія.

Живе родичка одна у будинку за містом. Має величезний город і сад. Весь цей час вона сама виховувала дітей, адже чоловік її покинув ще замолоду. Звичайно, їй однією складно впоратись на такій території, тому ми їй допомагаємо. Двір розчищаємо, городом займаємося, газоном та іншими дрібними справами. Молодша донька свекрухи практично ніколи не з’являлася, вона лише з сумками приїжджала, щоби врожай зібрати.

Коли свекруха вкотре зажадала, щоб ми приїхали, чоловік відверто сказав, що він утомився. Ми нічого з дачі не беремо, сенс нам трудитись? Свекруха сцену влаштувала – довелося кидати всі справи і мчати на допомогу.

– А Даша де? — спитав чоловік, як ми приїхали.

— Щось її голова турбує, вони не приїдуть сьогодні, — відповіла свекруха.

Ми знали, що це чергові казки, але не стали зосереджувати на цьому увагу. Олег почав спилювати старі дерева, а я взялася за прополку грядок. Коли закінчила, почала допомагати йому тягати гілки на купу. Повернулися ми до будинку вже пізно ввечері, свекруха приготувала вечерю, але посуд попросила помити мене.

Чоловік одразу ж заснув. А мені чомусь не спалося, мабуть, від надлишку емоцій. І тут я почула, як свекруха щебече з Дашею по телефону.

— Так, доню, вони сплять. Все зробили, завтра ще Таня мені будинок приведе, щоб не розслаблялася. Післязавтра приїжджайте, шашлики посмажимо. Звичайно, їх не буде. Я чого мені її шкодувати? Нехай мені дякую скаже, що я їй такого чоловіка виховала.

Мені хотілося піднятися та висловити все, що я про неї думаю. Коли я розповіла чоловікові про це, він просто скам’янів. Ми піднялися, відмовилися від сніданку та сіли в машину.

– Ой, а ви куди? Треба ще в хаті прибрати та й сміття вивезти. Ви бачили у домі, як натоптали? Я за вас мити підлогу буду?

— Мамо, Даша приїде на шашлик і все помиє. Нас тут більше ніколи не буде.

— І що ж ви кидаєте мене з цим сміттям? Не шкода літню маму? — почала голосити свекруху.

— Не хвилюйся, провідувати будемо, але працювати будуть лише ті, хто їсть шашлик у чистій хаті.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page