fbpx

Не виливайте воду, в якій варилися макарони

Під час кипіння з борошна у воду виділяється крохмаль. Тому після варіння макаронів залишається білувата каламутна рідина. Щоправда, шеф-кухарі не рекомендують зливати її в раковину, пише Радіо Максимум

Ця каламутна рідина допоможе зробити соус для пасти густим і однорідним.

Дуже часто замість соусу на тарілці виявляється якась незрозуміла калюжка. Так виходить, тому що вода й олія після поєднання розшаровуються. Тут вам стане в пригоді рідина з-під макаронів: вона потрібна для емульсифікації.

Емульсифікація – це процес з’єднання в однорідну суміш двох рідин, які інакше б не з’єдналися. Крохмаль, що міститься в борошні, виступає емульгатором і загущувачем. Просто додайте кілька ложок води з-під макаронів у свій соус і повільно перемішайте. В результаті ви отримаєте густу кремову консистенцію.

Читайте також: ЧОМУ ВСЕ ТАК? СТАЛО ВІДОМО, КОГО У ФІНАЛІ ВИБРАВ “ХОЛОСТЯК” РОЖДЕН (ФОТО)

Для соусів можна використовувати воду не тільки від макаронів, але і від сочевиці, квасолі, бурого рису. У всіх них багато крохмалю.

Є і ще один плюс застосування цієї рідини. Якщо не промивати макарони після варіння, на них залишиться шар крохмалю, який скріпить їх з соусом. Тоді смак вашої пасти буде ще гармонійнішим. Цей трюк спрацює з будь-яким соусом: томатним, вершковим Альфредо і навіть з песто.

You cannot copy content of this page