fbpx

Неймовірна картопляна запіканка з ніжною начинкою з фаршу

Смачна картопляна запіканка з ніжною начинкою з фаршу або рубаного м’яса, викличе справжній захват і здивування в оточуючих, стане прикрасою кожного столу. Таку запіканку можна використовувати в якості ситного перекусу або повноцінної другої страви. Порадуйте своїх близьких!

Складові:

  • 2 кг картоплі
  • 800 гр яловичини
  • 1 середня цибулина
  • 2 ст. ложки сметани
  • 50 гр вершкового масла
  • сіль і перець за смаком
  • рослинна олія для змащування форми

Приготування:

800 грам яловичини ретельно помийте, обсушіть, поріжте на маленькі шматочки. Ріпчасту цибулю очистіть, подрібніть за допомогою ножа. 2 кг картоплі помийте, помістіть в каструлю і відваріть до повної готовності в підсоленій воді в мундирі. В одній ємності змішайте подрібнене м’ясо, цибулю, посоліть, поперчіть.

Читайте також: Без клопотів і фарширування: чорнослив, сметана і волоський горіх – ідеальний десерт

Обсмажте фарш в сковороді, щоб він не вийшов дуже сухим – можна додати невелику кількість води. Готову картоплю очистіть від шкірки, помістіть в глибоку ємність, додайте 50 г вершкового масла, розімніть до стану пюре. Круглу форму для випічки зі знімними бортиками змастіть невеликою кількістю рослинної олії, застеліть пергаментним папером.

На дно форми викладіть невелику кількість картопляного пюре, рівномірно розподіліть по всій поверхні, викладіть одним шаром обсмажений фарш, рівномірно розподіліть. Тепер зверху на фарш викладіть залишки картоплі, розрівняйте верх.

Проткніть запіканку з допомогою ножа, верх змастіть 2 ст. ложками сметани. Розігрійте духовку до 180 градусів, відправте форму для запікання до утворення рум’яної скоринки. Готову запіканку перекладіть на красиву тарілку і відразу ж подавайте до столу.

Смачного!

За матеріалами.

03/12/2019

You cannot copy content of this page