fbpx

Неймовірно м’які і пишні пиріжки на кефірі за 30 хвилин

Буквально два секрети і приголомшливі пишні пиріжки готові!

Деякі вважають, що повітряні і м’які смажені пиріжки виходять тільки з дріжджового тіста, але, дуже і дуже сильно помиляються!

Сьогодні ми розповімо як я замішую тісто на смажені пиріжки на кефірі. У мене є буквально два секретти!

Тісто замішується на раз-два … Тут найголовніше, щоб всі складові були або теплими, або кімнатної температури. У миску наливаємо 250 мл теплого кефіру, розбиваємо 1 куряче яйце, вливаємо 2 ст. л. будь-якої рослинної олії, і кладемо чайну ложку солі і неповну столову ложку цукру. Все це добре збиваємо вінчиком або виделкою …

І, ось тепер 1 невеликий секретик !!! Додавання соди! Соду я не додаю в кефір, як багато хто робить, її я додаю в муку! Тобто, для замішування тіста тут потрібно приблизно 600 г борошна, я в окрему миску просіваю половину, і додаю туди 1/2 ч. л. соди, і перемішую їх між собою.

І, вже далі знову просіваю через сито в кефірну суміш (але, вдруге просівати необов’язково).

І, коли ця частина борошна буде вперемішку, додаю залишки … Готове тісто повинно вийти м’яким, навіть липким, але якщо покласти ще борошна, то пиріжки вже не будуть повітряними. Замішане тісто залишаємо на 10-15 хвилин відлежатися.

Трохи поясню про соду! Чому я додаю її саме в борошно, а не в кефір !!! Якщо додати соду відразу в кефір, то гасіння почне відбуватися відразу ж, і вже через 2 хвилини все закінчиться! А ось якщо соду покласти в борошно, процес гасіння відбуватиметься саме в той момент, коли тісто буде відлежуватися! І, тісто буде ставати пористим.

І тепер 2 секретик! Вірніше, це навіть правило для повітряних пиріжків. Пиріжки потрібно робити з цього тіста вже через 15 хвилин, тобто, як ви розумієте, начинка повинна бути приготовлена ​​заздалегідь !!! Це може бути і печінка з цибулею, картопляне пюре, варені яйця із зеленою цибулею … У мене тушкована капуста!

При ліпленні пиріжків борошно підсипати не варто, краще стіл і руки змащувати рослинною олією. Обсмажуються пиріжки, як зазвичай, на добре розігрітій олії, з 2 сторін, вогонь трохи вище мінімального …

Якщо Вам сподобався рецепт, поставте лайк, і не забудьте підписатися. Підтримайте автора! Попереду вас чекає ще багато класних рецептів.

You cannot copy content of this page