fbpx

Неочікувано і прикро: міністр енергетики Болгарії заявив, що його країна “неминуче” обговорюватиме відновлення поставок газу з російським “Газпромом”, які були припинені в квітні

Неочікувана і прикра заява прозвучала з уст тимчасового міністра енергетики Болгарії.

Той заявив, що його країна “неминуче” обговорюватиме відновлення поставок газу з російським “Газпромом”, які були припинені в квітні.

Про це, як пише “Європейська правда”, повідомляє Reuters.

Хоч Россен Христов не сказав, коли саме буде розпочато переговори з російською компанією, але заявив, що вони будуть потрібні для забезпечення більш дешевого газу для Болгарії.

Цитуємо:

“Враховуючи вимоги бізнесу і профспілок, насправді переговори з “Газпромом” про відновлення поставок неминучі”

Більш того, Христов звинуватив попередній уряд прем’єр-міністра-реформіста Кирила Петкова, який розпався в червні всього через шість місяців після вступу на посаду, у псуванні зв’язків з Росією через її вторгнення в Україну.

Россен Христов також додав, що не очікує легких і швидких переговорів:

“Ситуація з “Газпромом” зовсім не райдужна… Нам, очевидно, довелося б зараз до них звертатися. Переговори будуть дуже важкі і дуже важкі”.

А от посол Росії в Болгарії уже заявив у неділю, що поставки газу до Болгарії можуть бути відновлені. За його словами на це потрібна буде політична воля з боку Софії, до того ж повторні платежі повинні здійснюватися в рублях.

22,08,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

You cannot copy content of this page