fbpx

Нещодавно добірка книг Гері Чепмена про «П’ять мов любови…» стала неймовірно популярною. Автор досліджує та аналізує різноманітні прояви цього почуття у подружжі, у взаєминах батьків та дітей, у неодружених пар

Любов – неймовірне почуття, оспіване в піснях та описане на сторінках сотень книг. Чи можна навчитись любити? Як промовляти «мовою любові»? Чи володієте Ви цим мистецтвом?

Нещодавно добірка книг Гері Чепмена про «П’ять мов любови…» стала неймовірно популярною. Автор досліджує та аналізує різноманітні прояви цього почуття у подружжі, у взаєминах батьків та дітей, у неодружених пар.

Опрацювавши тексти можна дійти певних висновків та спробувати попрактикувати ту чи іншу мову любові у власному житті. Обирайте яка Вам до вподоби або поміркуйте, якою зовсім не володієте.

1. Подарунки, сюрпризи.

Хто ж не любить подарунків? Певна матеріальна річ, навіть незначна дрібничка може мати велику цінність, адже є проявом уваги. Почути запит, не забути про нього – то прояв любові. Часом дитина може так прив’язатись до речі, що показує її всім, асоціює з другом, розповідає історії про неї.

2. Час разом.

Час – цінний ресурс, його неможливо повернути. Прогулянка, спільна вилазка на природу, переживання певних емоцій разом укріплюють взаємини і в парі і між батьками та дітьми.

Бувають ситуації, коли Ви зайняті, а малюк прибігає і просить погратись, плаче,а Ви ж сердито відмахуєтесь, бо смажите налисники. Порада: вимкніть газ, зробіть павзу, налисники нікуди не дінуться. Якщо Ви задовольните потребу дитини в любові в цей конкретний момент, є імовірність, що вона втомиться від Вас і матиме бажання побавитись самостійно.

3. Любов Словом.

Добре слово лікує, ним можна огорнути, обійняти без доторку. Є люди, яким важливо чути, що їх люблять, їх цінують, вірять в них. Проговорювати свої почуття важливо і не соромтесь повторювати про любов найближчим.

4. Фізичний контакт.

Обійми, доторки та можливість побути дитині на руках у дорослого. З часом прояв цього типу «мови любові» змінюється. Підлітки стають «колючими» та встановлюють тілесні кордони. Але і вони часом сигналізують про необхідність обіймів.

5. Турбота, піклування.

Проявляється в допомозі у побуті, розподілі обов’язків з врахуванням стану і можливостей партнера.

Мови любові можна комбінувати, потрібно розуміти, що запити близької людини з часом також можуть змінюватись. Увага іншого – запорука щасливого спільного життя в любові.

Яка Ваша мова любові? В чому вона проявляється?

You cannot copy content of this page