fbpx

Несподівано – Угорщина дозволила транзит військової допомоги для України через свою територію

Вже п’ятий місяць повномасштабного вторгнення Росії в Україні і п’ятий місяць Угорщина виступала каменем спотикання для єдності Європейської спільноти для допомоги Україні. Попри розміщення в себе українських біженців та гуманітарних місій на Закарпаття, Угорщина була категорично проти надавати свій повітряний і наземний простір для транзиту військової допомоги Україні. Мовляв, таким чином вона убезпечує угорців, які проживають на Закарпатті від російської агресії.

Проте, після відвідин України, заступник міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Левенте Модьор заявив, що хоч Угорщина не постачатиме своєї зброї, проте треті країни можуть користуватися її територією для транзиту військової допомоги в Україну.

Таку заяву він зробив на зустрічі з міським головою Львова, передає пресслужба Львівської міської ради.

“Ми вражені подіями, які тут відбуваються, ми дійсно співчуваємо вам. За останні 200 років ми з росією воювали тричі. Ці війни були не на життя, а на смеpть. На відміну від багатьох західних партнерів, ми на собі відчули, що це таке протистояння цій величезній східній державі.

При цьому сама Угорщина не постачатиме своєї зброї – це наша стратегічна позиція. Однак треті країни можуть користуватися нашою територією”, – сказав Модьор.

Фото: ukrinform.

07/20/2022

You cannot copy content of this page