fbpx

Несподіваний спосіб вирощування зеленої цибулі

Зелена цибуля – відмінне джерело вiтaмiнiв, яких так не вистачає в зимовий час і ранньою весною. Виростити його в домашніх умовах просто. Способів зробити це скільки завгодно. При цьому існують такі, при яких цибуля здатна дати другий і навіть третій урожай.

Ось лише кілька способів, які не потребують витрат. Вибрати оптимально відповідний можна в залежності від власних потреб і наявності вільного місця.

Будь-який з способів підійде і для того, щоб проростала цибуля.

Прокладаємо всередині яєчного лотка целофан і закріплюємо його. Зверху укладаємо ще пару лотків, верхній з них рясно змочують водою, а потім розміщуємо в кожній з комірок які підходять за розміром цибулини. Буквально через пару днів зелень почне проростати, а знизу цибуля утворює міцне коріння.

Зібрати перший урожай можна буде вже через один два тижні. При цьому обрізана зелені тут же почне відростати.

Цибулю вирощену на зелень, а також вирізану без пошкоджень з цибулі серцевини зручно пророщувати в пластикових контейнерах з під яєць. Зробити в них отвори під паростки легко за допомогою паяльника або розігрітого нoжа.

Далі залишається лише залити воду і вставити в отвори цибульні стержні. Кількість зеленої цибулі безпосередньо залежатиме від товщини стержнів і наявності в них стрілок. У міру обрізання стержні будуть оновлюватися.

Відмінною ємністю для вирощування цибулі стануть маленькі пляшечки з під напоїв. Досить зрізати верх, при бажанні згладити місце зрізу, залити воду і розмістити зверху цибулину. Результат буде помітний вже через кілька днів. Кількість пляшок може бути будь-яким. Зрізати зелену масу можна як відразу, так і поступово.

З висадженого таким способом цибулю можна збирати зелень постійно.

Фото – ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page