fbpx

“Невідомо, хто перший добіжить до Мінська: Захід чи Росія”: військовий експерт пояснив, чому війська Білорусії ніколи не підуть у наступ на Україну

Олег Жданов, відомий український військовий експерт і полковник запасу, у нещодавньому інтерв’ю розповів, чому білоруський диктатор Олександр Лукашенко не може відправляти свої війська в Україну.

На думку експерта, білоруська армія насамперед охороняє самого Лукашенка.

Цитуємо:

 “Збройні сили Білорусі – це єдина опора, де сидить Лукашенко. До того ж ні КДБ, ні якісь інші силові структури не утримають його при владі, якщо він втратить армію. Армія – вона його єдина надія та опора у кріслі президента Білорусі.

Армія його охороняє, з одного боку, від суспільства. У цьому разі головну роль відіграють силовики, але армія підтримує. До речі, армія допомагала силовикам 2020 року розганяти демонстрантів. Тобто якась її частина була на боці Лукашенка.

З іншого боку, поки в Лукашенка в його підпорядкуванні є армія, росія не ризикне його ліквідувати або в якийсь інший спосіб усунути від влади. Бо ще невідомо, хто перший добіжить до Мінська: Захід чи Росія”.

А тим часо, військові навчання на території Білорусі продовжили утринадцяте, вони триватимуть щонайменше до 30 липня.

27,07,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

You cannot copy content of this page