fbpx

Невістка намагалася виховувати своїх дітей в строгості і порядку, бабуся робила все навпаки

Я Вас ніколи не забуду!

Автор цієї статті, Тіна Плантаму, завжди ображалася на свою свекруху. Поки вона намагалася виховувати своїх дітей в строгості і порядку, бабуся робила все навпаки.

Вона дозволяла онукам пустувати, і навіть поводити себе дуже погано!

Свекрухо! Я була не права!

Ви були справжньою протилежністю. Ви ніколи не говорили ”нема”, коли вони щось просили.

Другу порцію десерту. Цукерки перед обідом. Ще кілька хвилин у ванній.

Я думала, Ви перетворите моїх дітей в егоїстичних бешкетників. Я думала, вони ніколи не навчаться чекати, або бути самостійними.

Хіба Ви не розуміли, що саме мені було потрібно? Щоб мої діти засинали самостійно!

Я ображалася на Вас, тому що Ви завжди купували їм дорогі подарунки. Я не хотіла, щоб Ви асоціювалися у них лише з цукерками і тортами. Ви продовжували їм всіляко потурати…

Я дуже довго роздумувала: а навіщо ви все це робите? Мені ніяк не вдавалося знайти відповіді – і це було жаxливо.

Ви пішли занадто рано. Але ж Ви повинні були бути присутніми на їх випускних вечорах і весіллях. Онуки втратили свою бабусю занадто рано.

Я ніколи не думала про те, як сильно Ви їх любили. І я зрозуміла, що насправді шалено сильно. Напевно, саме такими способами Ви висловлювали свою любов. Цукерки, торти, подарунки – напевно, саме таким був прояв Вашої любові.

Читайте також: Мамо, мій коханий каже, що втомився від мене. Від моєї присутності, частих дзвінків, повідомлень та уваги. Сказав, що хоче відпочити. Як мені бути? Що мені робити?

І тепер мені дуже боляче. Боляче за те, що я неправильно сприймала Вашу щедрість. Мої діти вже в підлітковому віці, вони все розуміють, і шалено нудьгують. Я знаю, що Ви сумуєте звідти – з небес. Мої діти з радістю і ностальгією згадують ті моменти, коли бачили свою бабусю в дверях, кидали свої іграшки і бігли обніматися. Вони Вас дуже сильно любили!

Якби я могла поговорити з Вами ще раз, я б не витрачала жодної дорогоцінної секунди. Я лише мрію про те, щоб Ви повернулися, якимось дивом, але повернулися.

Я хотіла б ще раз поглянути Вам в очі, в ці добрі і люблячі очі. Обійняти Вас і подарувати все найцінніше, що у мене є.

Як же я шкодую про те, що моїй мрії не судилося збутися.

А, можливо, Ви повернетеся? Чому б і ні? Повернутися, щоб ще раз почути голосний плач нашої малої.

Повернутися, щоб ще раз послухати ноти саксофона, які ми знаємо напам’ять. Подивитися один на одного – і довго не відривати погляд.

Поверніться і послухайте, як Ваш онук грає в шкільній музичній групі. Він відмінний гітарист.

Поверніться і ще раз одягніть свій плащ і шапку, в якій я Вас бачила востаннє. Обіцяю, я буду цінувати кожну секунду, проведену поруч з Вами …

На жаль. Ви покинули нас назавжди.

Тепер я чудово розумію. Ви любили їх всім серцем. Саме в онуках Ви бачили весь сенс свого життя. Ви подарували їм любов, справжню і неповторну. Кожен раз, згадуючи Вас, я починаю плакати. Я теж Вас дуже сильно любила.

Дякую Вам від усього серця! Ви змінили все моє життя! Я Вас ніколи не забуду!

За матеріалами.

03/14/2019

You cannot copy content of this page