fbpx

Невістка за кордон на заробітки подалась ще чотири роки тому. Не знаю, з якого такого дива вона туди поїхала, бо тут в Україні жила на всьому готовому і мала роботу хорошу. Де там вона працювала я не відаю, бо від дня її від’їзду із нею не балакала, але нещодавно мені син зі щасливим обличчям новину повідомив. Головне, стоїть, світиться радістю і геть не розуміє. що йому точно із того приводу радіти не треба. Намагалась сину своєму щось пояснити, але ж хто мене чує

Невістка за кордон на заробітки подалась ще чотири роки тому. Не знаю, з якого такого дива вона туди поїхала, бо тут в Україні жила на всьому готовому і мала роботу хорошу. Де там вона працювала я не відаю, бо від дня її від’їзду із нею не балакала, але нещодавно мені син зі щасливим обличчям новину повідомив. Головне, стоїть, світиться радістю і геть не розуміє. що йому точно із того приводу радіти не треба. Намагалась сину своєму щось пояснити, але ж хто мене чує.

Так от. Невістка моя Рита у наш дім на все готове прийшла і тут вони при мені жили. Не можу навіть сказати якою господинею вона була, чи як готувала, бо вона того просто не робила. Із самого ранку і прямо до ночі пізньої на роботі. а на вихідні до мами їде у село.

Добре, що я на пенсії і за сином своїм можу приглянути. Я й їсточки наварю і речі виперу, випрасую і в шафу їм складу. Що не потрібне викину, а що потрібне, навпаки – підшию, або нове йому придбаю. Я їм і штори в кімнату власноруч зробила і тюль зв’язала із прекрасної рожевої пряжі. А невістка що? Та ні дочо і не бралась, а якщо щось і робила, то я тут же переробляла, бо ж усе не так. Подумати тільки – сорочки чоловіка на вішаку сушила.

Ну так от. Поїхала вона одного дня в той Мілан до сестри своєї. Кликала і сина мого, але я одразу сказала, що того не буде. У моєї дитини дуже робота хороші і покидати її заради того, аби наймитувати просто нерозумно. Так, зарплатня не надто велика, але вісім тисяч на життя вистачає. Я їх завжди економно витрачаю. ще й відкласти можу. Добре, що бюджетом у родині я завідую, а то не знаю, до чого б вони дійшли.

Чотири роки минуло і тут син мені радісно повідомляє. що дружина його надумала повертатись. Але то не все. Вона приїздить задля того, аби придбати квартиру. тільки чотири роки там побула, а вже й квартиру? Мені аж смішно стало. Я маю не одну подругу за кордоном, які не один десяток там працюють і на квартиру жодна не заробила.

А син, наївний, каже, що дружина на всьому економила і таки зібрала необхідну суму на однокімнатну студію.

Уже не раз із сином говорила, намагалась йому очі відкрити, але він мене поки не слухає.

От скажіть як мені довести йому, що тут щось не чисто? Хіба ж таке можливо узагалі?

10,04,2023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page