fbpx

Ні грама борошна: простий рецепт смачнючого торта

Якщо ви хоч раз спече цей торт, він назавжди займе гідне місце у вашому кондитерському арсеналі. Повітряний, хрусткий, він нагадує «Графські руїни», але у нього є своя родзинка. Точніше, свій горішок, пише Своими Руками.

Складові:

Для коржа візьміть:

  • 10 білків;
  • 240 грам цукрової пудри;
  • півкіло волоських горіхів;
  • 2 столові ложки крохмалю.

Для крему візьміть:

  • 10 жовтків;
  • 100 мл молока;
  • 200 грам вершкового масла;
  • 1 склянку цукру.

Як приготувати:

Випікаємо корж

Розбийте яйця і акуратно відокремте білки від жовтків. У білки всипте цукрову пудру і збийте міксером, поки вони не перетворяться на міцну піну.

Акуратно додайте крохмаль, розподіливши його по поверхні піни і обережно вмішайте в білкову масу. Дуже важливо виконувати руху в одному напрямку.

Введіть в білкову масу волоські горіхи, поступово підсипаючи їх і втручаючись в піну круговими рухами в тому ж напрямку, в якому ви її збивали. Горіхи потрібно попередньо просмажити – це додасть їм особливого смаку.

«Тісто» готове. З нього можна спекти кілька коржів круглої форми або один великий на деку. Поверхню, на яку ви виллєте білкову масу, потрібно застелити пергаментним папером. Змащувати його нічим не потрібно.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Поставте в неї деко з коржем і тут же зменшіть вогонь до 180 градусів. Випікайте корж протягом 20-25 хвилин, поки він не стане світло-бежевого карамельного відтінку.

Тим часом готуємо крем

Розм’якшене вершкове масло збийте міксером, доки маса вона не стане однорідною. Збийте жовтки з цукром і влийте в них молоко тонкою цівкою. Вмішувати молоко потрібно в тому ж напрямку, в якому ви збивали жовтки.

Поставте сковорідку на маленький вогонь і вилийте на неї крем. Постійно помішуючи, доведіть його до кипіння і тут же зніміть з конфорки.

Дочекайтеся, доки крем він охолоне і додайте до нього вершкове масло, потім просійте через сито какао-порошок. Влийте столову ложку кoньяку або будь-якого іншого міцного напою. Збийте все міксером.

Збираємо торт

Дістаньте корж з духовки. Якщо ви приготували один великий корж, розріжте його на стільки шматків, скільки ви хочете щоб було шарів у торта. Зберіть торт, перемащуючи коржі кремом. Останній шар крему присипте крихтою і натріть зверху шоколад за смаком. Можна також прикрасити торт горіхами.

Читайте також: 1 літр молока, 200 мл сметани, 3 яйця – і смачнючий домашній сулугуні готовий

Якщо ви все зробили правильно, торт зникне зі столу вже за декілька хвилин.

You cannot copy content of this page