fbpx

Нідерланди розірвали всі зв’язки з росією

На офіційному рівні Нідерланди розірвали всі наявні економічні зв’язки з РФ та засудили військову агресію проти України, – розповів посол України в Нідерландах Максим Кононенко в інтерв’ю Укрінформу.

“На офіційному рівні Нідерланди розірвали всі наявні економічні зв’язки з РФ та засудили військову агресію Кремля проти українського народу. Наразі відсутні будь-які економічні проєкти з російською стороною. На постійній основі ведеться комунікація між урядом та бізнес-сектором, яка координується через МЗС та Нідерландське агентство підприємств (RVO), щодо імплементації санкцій. Нідерландська держава надає роз’яснення щодо небезпеки ведення бізнесу з РФ та рекомендує вихід бізнесу з території країни.

Натомість більшість нідерландських підприємств, які мали зв’язки та функціонували на території України, продовжують підтримувати нас: вони виплачують заробітну платню українському персоналу, надають гуманітарну і фінансову допомогу. Готуються взяти участь у післявоєнній відбудові країни. Особливо це стосується сільськогосподарського сектору”, – сказав він.

За словами Коваленка, зараз продовжується вихід нідерландського бізнесу з ринків росії. Серед тих компаній, які вже вийшли чи в процесі виходу – MassageBird, Heineken, Damen, Deloitte, ING, Houthoff, KLM, Airbus, Prosus, Rabobank, Boksalis, Stellantis та інші. Ті, які ще залишилися, шукають можливість продати свої активи.

Фото: lb.ua.

07/12/2022

You cannot copy content of this page