fbpx

Німецький пожежник приїхав рятувати людей в Харкові: «Я радий, що перебуваю на правильному боці в цій історії»

Нільс Таль вже два місяці тут, допомагає Україні. У рідному Нюрберзі він працює пожежником вже п’ятнадцять років. У травні за планом у нього була відпустка, провести її вирішив саме у Харкові. Каже, що не міг собі уявити, що засмагає десь в Таїланді, а тут коїться таке. Батько дуже просив Нільса просто волонетрити в безпечному місці – в Польщі, наприклад, адже всюди потрібна допомога. Але Нільс хотів фахово допомагати українцям-написав сотні запитів, але так і не зміг приїхати в ролі пожежника.

Тому зібрав речі і просто приїхав волонтерити в харківську пожежну частину.

«Він до мене як приїхав, то спочатку керівництво сказало, давай його на три дні, а потім він хай десь поїде допоможе десь іншим. Але я дивлюсь, він дуже професійний, він дуже чіткий», – каже начальник 11-ї пожежно-рятувальної частини м. Харкова Роман Качанов.

У відпустку із собою прихопив костюм пожежника, який важить п’ятнадцять кілограмів, та три бронежилети – це ще 20 кіло. Одягає їх на кожен виклик. «Якщо поруч буде обстріл, то цей захист врятує мене. Коли я працюю в такому обладнанні понад 6 годин, то потім спина дуже болить», – зазначає Нільс.

«Навіть якщо йому накажу, а він боятиметься – він все одно піде. У нього 3 бронежилети. Від осколків, ще один такий, тобто він усе це тягає. Тяжко, але що робити? Це безпека. Робить все і працює як робот. От я бачу, що він вже все, але він буде стояти як незламний», – розповідає його харківський керівник.

Щовечора Нільс рахує прильоти «Іскандерів» по Харкову з Бєлгорода. Доки чує вибухи, не лягає спати, бо можуть бути виклики на пожежі. «Під час першого виїзду я сподівався, щоб росіяни не вдарили по цьому місцю вдруге. Мої колеги з Нюрберга, які були у Сирії, розповідали, що росіяни люблять стріляти по одному місцю, почекати десять-п’ятнадцять хвилин, поки приїдуть рятувальники, і потім вдарити ще раз», – розповідає Нільс, пише ТСН.

«Якщо ви хочете жити в цивілізованому світі, треба робити щось. От і все. І я радий, що перебуваю на правильному боці в цій історії».

Нільс каже, що перше, що зробить по поверненні додому – візьме неоплачувану відпустку і повернеться в Україну.

Фото: скрін.

07/09/2022

You cannot copy content of this page