fbpx

Німецький суд оштрафував мешканця Гамбурга за букву “Z” на його машині

Жителя Гамбурга визнаний винним у “схваленні війни в Україні” через символ “Z” на задньому склі свого автомобіля. Суд призначив покарання в сумі 4 тисячі євро штрафу, вирок поки не набрав чинності, повідомляє Sueddeutsche.

“У вівторок (25 жовтня. – Ред.) суд визнав водія винним у потуранні кримінальним злочинам, повідомив представник суду. Підсудний не заперечував, що прикріпив до своєї машини білий аркуш паперу формату А4 із синьою буквою Z. “На думку суду, це містить схвалення війни в Україні, яка є агресивною війною за змістом Міжнародного кримінального кодексу, а також прояв солідарності з Росією”, — сказав прессекретар”, – пише видання.

Видання зазначає, що значення цієї букви в світлі розв’язаної росією війни – відоме всім.

“Це було повсюдно відомо широкому загалу через широке висвітлення у ЗМІ безпосередньо перед моментом злочину. Повідомлення на склі автомобіля не можна було зрозуміти інакше, як те, що підсудний морально за винуватців агресивної війни. На думку районного суду, це являє собою публічне схвалення кримінальних злочинів, які можуть порушити суспільний лад”, – пише видання.

Проте, сам підсудний категорично заперечував, що ця буква – це його вияв прихильності до росії. Казав, що це така буква алфавіту чи фільм.

“62-річний чоловік стверджував у суді, що Z – це просто остання буква латинського алфавіту. Зв’язувати її зображення з війною в Україні – “дуже, дуже крута теорія”. Є й інші можливі зв’язки, такі як французько-алжирський художній фільм “Z “(Коста-Гаврас) або більш ранній однойменний паб у Гамбурзі, сказав чоловік, який народився в Мекленбурзі, за словами представника суду. Його захисник також послався на повідомлення преси про “покоління Z”. Вирок ще не набрав законної сили”, – пише видання.

Фото: колаж.

You cannot copy content of this page