fbpx

Ніжні, картопляні галушки з м’ясом – дуже смачна і ситна страва. Подавати зі сметаною і смаженою цибулькою або вершковим маслом. Дуже смачно!

Вони і так смачні, але якщо приготувати в фарші, стануть взагалі чудові. Тісто виходить повітряним і легким, а соковита начинка з фаршу відмінно доповнює його. Подаємо на стіл зі сметаною. Картопляні галушки з м’ясом – відоме, дуже смачне і ситне блюдо з української кухні.

продукти:

Для тіста:

1. Картопля – 400 гр.

2. Борошно – 300 – 350 гр.

3. Манна крупа – 2 ст. ложки

4. Яйце куряче – 1 шт.

5. Сіль – за смаком

Для начинки:

1. Філе куряче – 250 гр.

2. Цибуля ріпчаста – 1 шт.

3. Сіль, чорний мелений перець – за смаком     Джерело

4. Вода холодна – 30 мл.

5. Сметана – для подачі

6. Смажена цибуля або вершкове масло – для подачі

Читайте також: Рецепт цього салату хороший тим, що дозволяє на повну використати свою фантазію. Додавайте на вибір: мариновану цибульку, горіхи, сир, смажені гриби, часничок, свіжий огірок – смак тільки покращеться

Як приготувати картопляні галушки з м’ясом:

Картоплю очистити, порізати, залити водою і поставити на вогонь. Довести до кипіння, посолити і варити на повільному вогні до готовності. Воду злити, картоплю потовкти.

Дати повністю охолонути. У остиглу картоплю всипати манну крупу і додати яйце. Перемішати. Всипати поступово просіяне борошно.

Замісити м’яке тісто, яке буде трохи липнути до рук.

Залишити тісто «відпочити» на 30 хвилин. Філе і ріпчасту цибулю порізати невеликими шматочками. Подрібнити в блендері або пропустити через м’ясорубку. Посолити і поперчити, влити холодну воду. Добре фарш перемішати.

Робочу поверхню і руки добре пріпиліть борошном. Тісто поділити на частини, з кожної – сформувати коржі. В середину коржики помістити по 1 столовій ложці підготовленого фаршу. Защипнути ретельно коржі в формі мішечків.

Скачати руками (без особливого натиску) колобки. Воду закип’ятити і підсолити.

Викладати галушки в киплячу воду і варити до тих пір, поки вони спливуть на поверхню. Потім вогонь зменшити і варити ще 8-10 хвилин.

Готові ніжні, смачні картопляні галушки з м’ясом подати зі сметаною і смаженою цибулею або вершковим маслом. Зверху ще можна посипати чорним меленим перцем. Дуже смачно!

Смачного!

You cannot copy content of this page