fbpx

Нова безглузда заява РПЦ: “напівавтокефалія” для України

Константинопольський патріархат нібито планує повернути собі більше 20 монастирів і храмів в Україні, повідомляє Обозреватель.

З такою заявою виступив глава синодального Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Іларіон в ефірі телеканалу “Росія-24”, передає “Інтерфакс”.

“Константинопольський патріархат, готуючи автокефалію, в Томосі про автокефалію має намір викласти власні права і відновити всі ті ставропігії, які колись історично Константинополь в Україні мав, а їх було досить багато в різний час”, – заявив він.

За словами митрополита, список був складений для Константинопольського патріарха одним вченим, який “просто накопав по різних документах інформацію про різного роду подвір’я Константинополя, які були в різні епохи”.

Крім того, Іларіон заявив, що Константинопольський патріархат нібито збирається створити в Україні тільки “напівавтокефальну”, а не самостійну церковну структуру.

“Це буде така собі напівавтокефальна структура з дуже сильною залежністю від Константинополя”, – сказав він, підкресливши, що томос нібито буде містити пункт про право Константинопольського патріарха на розгляд апеляцій на рішення священноначалія інших церков.

You cannot copy content of this page