fbpx

Нова методичка Кремля, тепер путін – Алєксандр Нєвскій, який бореться з НАТО

У липні адміністрація президента путіна розробила нові методички, де «рекомендує» державним та провладним ЗМІ , а також «системним політикам», проводити паралелі між війною в Україні, хрещенням Русі та Нєвською битвою.

Ці методички потрапили до російського видання «Медуза», яке й поділилося ними на загал.

Виявляється, вторгнення в Україну спровоковане діями «колективного Заходу», який вже майже тисячу років нападає на Росію.

1. Боротьба з безбожниками тоді і тепер.

У документі стверджується: як і хрещення Русі, війна в Україні закладає «державні засади» країни, а також «засади розвитку Росії на століття наперед», завдяки «згуртуванню суспільства» навколо армії та «стратегічного курсу президента». “Росія знову стала здатною до виконання своєї місії – захищати пригноблених”, – вказується в тексті.

Про причини війни автори методички «рекомендують» розповідати так:

«Конфлікт в Україні спровоковано руками західних країн, які передавали Україні озбpоєння. Україна мала стати плацдармом нaпаду на Росію. Стратегічна мета колективного Заходу протягом кількох століть щодо Росії не змінюється — це стримування, ослаблення та повне знищення Pосії.

Однією з цілей «спецоперації» в документі проголошується «боротьба з безбожниками», які «ні у що не вірили — і вважали, що це звільняє їх від будь-яких моральних зобов’язань перед іншими людьми».

Такими «безбожниками» у Кремлі пропонують називати й українських військових.

2. Удар на випередження

Колективний захід, на думку авторів методички, був і тисячу років тому і зараз: Тевтонський орден, Швеція, Річ Посполита, імперія Наполеона, Третій рейх і НАТО.

Тому, «Суспільство об’єднується навколо національного лідера і, демонструючи мужність та героїзм на полі бою, дає відсіч загарбникам». Так і було в Нєвскій битві зі салоганом – «Сила в правді!», який приписують Алєксандру Нєвскому.

“За російськими воїнами була правда – вони захищали свій дім, і тому перемога не могла не бути нашою”, – пишуть автори документа. У пунктах про «спецоперацію» про захист дому нічого не йдеться, але згадується, що солдати рф теж «впевнені у своїй правоті, бо вони продовжують справу своїх дідів та прадідів — добивaють нaцизм».

Суспільство споживання, що склалося на Заході, вимагає багато ресурсів, тому їх треба відібрати в росії, але перед тим підготувати плацдарм в Україні.

Тому, путін наніс «удар на випередження».

«Керівництво Росії та особисто Володимир Путін не допустили напaду на Росію. Було прийнято рішення про початок СВО [спеціальної військової операції], що дозволило уникнути повторення 22 червня 1941 з вторгненням нaцистcьких військ на територію Росії».

Ця теза підтвердилася в пропагандистських матеріалах

«Газети.ру» під назвою «Хрещення Русі та спецоперація в Україні: що спільного?», про схожість Невської битви та «спецоперації» написав прокремлівський Rеgnum.

Фото: з відкритих джерел. 08/06/2022

You cannot copy content of this page