fbpx

Нові правила пересування військовозобов’язаних регіонами України викликали бурхливу реакцію суспільства

Усього за декілька годин під дописом Генерального штабу Збройних Сил України у фейсбуці назбиралося понад 4 тисячі коментарів.

Українці “збунтувалися” проти такого рішення.

Згідно з інформацією Генштабу, щоб перетнути адміністративні межі, тобто області, військовозобов’язаним потрібно отримати спеціальний дозвіл від військкомату. При цьому діятиме такий дозвіл лише 30 днів.

Водночас переміщення осіб, які систематично перетинають адміністративні межі у зв’язку зі службовою чи особистою необхідністю будуть ще унормовувати.

У Генштабі наголосили, що таке рішення схвалили, щоб впорядкувати облік переміщених осіб. Однак допис викликав хвилю обурення, адже роз’яснень до нього немає.

Реакція українців на допис Генштабу:

“Що це за рабство і совок? Вмикайте трошки розум і думайте про негативні наслідки для всього: для економіки, для волонтерства, для евакуації чоловіками своїх дітей та дружин з міст, які в зоні бойових дій, для ефективної роботи військкоматів, які будуть перенасичені чергами. Я вже не кажу про те, яка корупція розквітне при видачі дозволів”;

“Роз’ясніть із прикладами, будь ласка, не до кінця зрозуміло”;

“Це якесь “врєдітельство”. Сподіваюся, реакція суспільства помітна, коментарі читаються і роз’ясненнями все повернуть, як було”;

“Тобто відвести в інше місто чоловік свою сім’ю вже не може? Дякуємо, чудова новина, особливо для жителів окупованих територій, або тих, що під загрозою окупації”.

Решта коментарів – у тому ж дусі. Українці бідкаються, що тепер не зможуть відвідати літніх батьків, бізнес буде зруйнований тощо. Головною проблемою, за їхніми словами, стануть величезні черги на блокпостах та у військкоматах.

You cannot copy content of this page