fbpx

Новий Генпрокурор України – друг Єрмака

В присутності президента України Верховна Рада проголосувала за кандидатуру Андрія Костіна на посаду генерального прокурора України. За-299 депутатів без голосів «Голосу», “Батьківщини” та “Європейської солідарністі”.

Відомо, що Андрій Костін входив до складу української делегації у Тристоронній контактній групі з врегулювання кризи на Донбасі разом із Андрієм Єрмаком і працював у робочій підгрупі з політичних питань.

ЗМІ писали, що Андрія Костіна рекомендував до партійного списку глава Офісу президента Андрій Єрмак.

А в одному з інтерв’ю Андрій Єрмак непрямо визнав свої товариські стосунки з Андрієм Костіним.

“Безумовно, багатьох людей я знаю. Є кілька людей [в партії], але це було колегіальне рішення. Микола Тищенко — мій друг, я хрестив його сина. (….) Знаю Галину Третьякову, Андрія Костіна. Я дуже прискіпливо ставлюся до довіри друзів, якщо когось рекомендую – то пропускаю через себе. Для мене вище за людські відносини немає нічого”, – казав він в інтерв’ю “Бабель”.

Рух “Чесно” нагадує, що у 2021 році Андрій Костін брав участь у конкурсі на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), але не пройшов «фільтр доброчесності».

Як голова комітету з правової політики Андрій Костін був відповідальний у парламенті за судову реформу. Проте саме в період його керівництва належна судова реформа блокувалася, а необхідні законодавчі зміни та пропозиції спотворювалися.

Фото:  УП.

07/27/2022

You cannot copy content of this page