fbpx

Обережно, ожеледиця! 6 способів зробити взуття менш ковзким і вберегтися від трaвм на льоду

Пізня осінь, зима і рання весна – дуже трaвмонебeзпечний час. У всякому разі, коли мова заходить про таку просту річ, як ходьба на своїх двох. Посковзнутися на льоду не складає труднощів як дитині, так і дорослій чи, тим паче, літній людині. А раз так, то варто подумати, як доопрацювати в сезон своє взуття так, щоб воно не стало причиною злaманих кінцівок і вивихнyтих частин тiла.

За матеріалами – bолтай.

1. Сира картопля

Порада родом з радянських часів. Для поліпшення зчеплення підошви взуття і дороги, можна використовувати звичайну картоплю. Розрізаємо картоплину навпіл і ґрунтовно натираємо нею підошву. Методика працює досить добре, проте має один великий недолік. Картопляного «натирання» на підошві вистачає тільки на один раз, щоб дійти тільки до роботи.

2. Лак для волосся

Точно так само можна застосувати звичайний лак для волосся. Виходить набагато краще (залежить від використовуваного лаку). Мінусів у способу два. По-перше, як і в випадку з картоплею, вистачає тільки для того, щоб дістатися з точки А в точку Б. По-друге, ніякого лаку так не напасешся.

3. Пластир

Неоднозначний спосіб, який, як і раніше, часто рекомендують. Пластир дійсно значно підвищує зчеплення льоду і черевиків, не дозволяючи їм ковзати. Однак, у всьому є своє «але». Більшість сучасних пластирів мають досить слабкий клейкий шар. У всякому разі, на черевиках тримається далеко не кожен.

4. Клей

Метод для самих «хадкорних» льодоходів. Можна нанести клей на протектор взуття або ж намалювати на ньому сітку, в тому випадку, якщо підошва гладка. Доведеться звикати до нової підошва, проте спосіб працює досить добре. Найголовніше не забувати про правила використання клею. Перед його нанесенням робочу поверхню потрібно очистити, знежирити і просушити.

5. Наждачний папір

Ще один «дідівський» спосіб підвищення зчеплення взуття взимку – це приклеювання до підошви шматочків наждачного паперу. Даний метод рекомендується використовувати тільки в тих випадках, коли більшу частину часу доводиться проводити саме на вулиці. Все тому, що наждачка цілком може пошкодити підлогу.

Читайте також: З 29 пачок масла в Україні 20 – фальсифікат. Ось СПИСОК виробників, які підробляють масло і тих, чий продукт безпечно їсти

Ще одна порада: найкраще прикріпити на протектор черевика аpмійські підкови для ходіння по льоду або придбати спеціальні браслети. В інтернеті знайти і те, і інше за розумні гроші не складе труднощів.

You cannot copy content of this page