fbpx

Обшук у колишнього керівника Криму – експонатів більше, ніж в Національному музеї історії України

За даними журналістів «Історичної правди», Валерій Горбатов зберігав безліч знахідок “чорних археологів”, його колекція виявилася набагато багатшою, ніж Національний музей історії України.

В офісі в центрі Києва, який належить колишньому голові Ради міністрів Криму та нардепу Валерію Горбатому, Служба безпеки України вже понад добу проводить обшук.

На даний момент вилучено 240 скіфських мечів акінаків і візантійських мечів, яких взагалі немає в українських музеях. Видання наголошує, що в колекції Національного музею історії України зберігається лише приблизно 100 подібних предметів.

В окремій кімнаті офісу знайшли античні монети.

“Швидше за все, акінаки й інші артефакти знайдені “чорними копателями” в Криму, — припускає “Історична правда”. — Зберігалися вони в поганих умовах, тому вимагають детального опису, реставрації та переміщення у нормальні умови зберігання”.

Власником колекції є Валерій Горбатов, голова Ради міністрів Автономної республіки Крим у 2001-2002 рр., народний депутат в 1994—2006 рр., член Селянської партії, Народно-демократичної партії, “Трудової України”, “Відродження регіонів”, “Єдиної України”, СДПУ(О), СПУ, “Нашої України” та Партії захисників Вітчизни.

Фото: rus.team.

06/17/2022

You cannot copy content of this page