fbpx

Очищуємо сковорідки і кастрюлі від багаторічного жиру легко

Яка господиня не мріяла б справлятися з домашніми справами швидше і більше часу приділяти сім’ї і собі коханій? Міф, скажете ви? З цим можна посперечатися!

Читайте також:Чи завжди м’ясо птиці можна їсти руками? Правила етикету за столом про які соромно не знати

Як легко і швидко очистити сковороду, каструлю і інший посуд від багаторічного жиру. Адже головне – це правильно розподіляти час і знати деякі секрети.

Кажуть, що чисто там, де не смітять. Або там, де прибирають вчасно і не чекають скупчення бруду, жиру і сміття. Але що робити, якщо наприклад, “втекло” молоко, а ви не встигли до плити буквально на секунду? Каструля вже встигла покритися неприємним нагаром, який в процесі нагрівання виділяє токсини, які можуть призвести до онкoлогічних та інших захвoрювань.

Готові поділитися з вами рецептами чарівних засобів, які врятують навіть сковорідку з багаторічним жиром.

Стружку мила пом’якшують в теплій воді до отримання густої кашки. Вмішують погашену столовим оцтом соду і наносять на зовнішню поверхню брудної сковороди. Через 15 хв. нагар змивають щіткою або віхтем. Повторіть ще раз.

Ще один метод, вам знадобиться:

  • 100 г кальцинованої соди;
  • 100 г силікатного або канцелярського клею;
  • 100 г гірчичного порошку.

Пропорції вказані з розрахунку взятих на 5 літрів води. Замінити соду і клей можна натертим на тертці господарським милом.

Що робимо:

Обов’язково надіньте рукавички, бажано жаростійкі. Якщо таких немає, то гумові, але вам знадобляться ще і прихватки, а краще рукавиця.
У велику каструлю або відро налийте 5 літрів води і поставте кип’ятитися. Ємність повинна бути такої величини, щоб туди помістилася сковорода або каструля, які потрібно очистити.
Помістіть в воду всі інгредієнти, доведіть до кипіння.
Не знімаючи з вогню, опустіть “нечепуру” в рідину. Залиште на деякий час. Якщо на каструлі або сковороді є пластикові ручки, попередньо зніміть їх.
Тепер весь жир розм’як і легко відійде, якщо скористатися нoжем або металевої губкою!

Найбeзпечніший метод

Купуємо в аптеці перекис водню і пачку соди. Змішуємо в чашці. Наносимо на дно сковорідки. Через 5 хв. змиваємо. Можна повторити.

Джерело

You cannot copy content of this page