fbpx

Одна жінка купила паску в красивій коробці. Шалено дорогу паску, не яку-небудь там дешеву, кривувату, з різнокольоровими крихтами зверху. Вона купила цю дорожезну паску через горе і поганий настрій – імпульсивна покупка

Яйця вона не фарбувала, паску не робила, їй було дуже погано. Вона посварилася з сином, з коханою людиною розлучилася і наговорила багато поганих і неправильних слів. Так буває. І на роботі їй повідомили, що її посаду скорочують. Прийшов новий штатний розклад.

Ось вона зайшла в магазин делікатесів і схопила цю величезну паску в червоній із золотом коробці. Щоб відчути свято. Щоб себе якось підтримати. Порадувати!

Але нічого не вийшло. Вона похмуро йшла з цією коробкою і думала, яка паска дорога. Надзвичайно просто. Борошно, вода, цукор, – а деруть такі гроші. А вона ненормальна купила. Може, вона несмачна. Треба економити – адже можуть звільнити з роботи. На що ж жити? Хоч сухарі суши про запас з цієї паски.

Так вона йшла похмуро з ошатною коробкою. А біля під’їзду побачила дуже стареньку бабусю. Бабуся стояла і грілася на сонці. Зовсім старезна і зморшкувата. І жінка раптом перестала злитися. Вона взяла і подарувала коробку з паскою цій бабусі. Просто від пориву почуттів. І сказала не релігійні слова, не привітання: вона це не вміла особливо. Просто сказала: «це вам, беріть!». І хотіла піти додому.

Старенька обхопила коробку ручками в плямах і заусміхалася. А потім притиснула коробку однією рукою, а іншою дістала з кишені фарбоване яйце. Трішки тріснуте. І подарувала його жінці – теж пригостила. Мовчки. З посмішкою беззубою і світлою.

І після цього фарбованого яйця все налагодилося. Син подзвонив і привітав з Великоднем. Сказав, що нерви треба лікувати, мамо! Мама попросила вибачення. Все стало добре.

І коханий чоловік приїхав. Все ж він кохав цю нервову жінку…

А на роботі перевели в інший відділ. Там навіть краще було.

Але це було трохи пізніше.

А в той вечір жінка сиділа одна, їла яєчко, – вона не знала, що ще рано його їсти. І чомусь було у неї щастя на душі.

Паски в червоно-золотий коробці не було, а щастя – було.

Можна віддати паску.

І отримати тріснуте яйце.

А ще на додачу до нього щастя, мир, спокій, радість.

Звідки вони беруться – це таємниця.

Звідти і душа взялася, я так думаю.

Автор Aнна Kip’янова.

Фот ілюстративне.

You cannot copy content of this page