fbpx

Одного разу до перукаря прийшов продавець квітів. Коли майстер закінчив стрижку, і настав час оплати, він сказав: «Я не візьму з вас гроші, тому що до кінця тижня я працюю безкоштовно, на громадських засадах, так би мовити»

Добра людина не та, що вміє робити добро, а та, що не вміє робити зла. (В.О. Ключевський)

Надзвичайно повчальна притча!

Чи вміємо бути вдячними тим, хто робить нам добро?

Одного разу до перукаря прийшов продавець квітів. Коли майстер закінчив стрижку, і настав час оплати, він сказав: «Я не візьму з вас гроші, тому що до кінця тижня я працюю безкоштовно, на громадських засадах, так би мовити». Продавець квітів подякував і пішов. На наступний день, коли перукар прийшов на роботу, то знайшов біля дверей записку зі словами подяки і великий букет красивих троянд.

Через деякий до цього ж перукаря прийшов кондитер. Після стрижки, коли кондитер вже збирався заплатити за надану йому послугу, перукар сказав: «Я не візьму з вас грошей, бо до кінця тижня я працюю безкоштовно, на громадських засадах». Кондитер посміхнувся і пішов. А на наступний день перукар знайшов біля дверей записку зі словами подяки і десяток ароматних тістечок.

Наступним до перукаря прийшов сенатор. Коли він поліз в кишеню за грошима, перукар йому сказав те ж саме, що і іншим клієнтам: «Я не візьму з вас гроші, тому що до кінця тижня я працюю безкоштовно, на громадських засадах». Сенатор зрадів і пішов.

На наступний день, коли перукар прийшов на роботу, його там уже чекали 3 сенатори, десяток депутатів, та ще більше їх помічників, мер міста, кілька держслужбовців, секретар мера, дружина мера і п’ятеро дітей – всі прийшли на безкоштовну стрижку.

Саме в цьому і полягає головна відмінність між нами – пересічними людьми – і тими «великими», хто нами всіма керує.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Фото – pixabay.

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page