fbpx

Огірки по-грузинськи на зиму. Такі огірочки виходять неймовірно смачними, гостренькими, ароматними і пікантними

Такі огірочки виходять неймовірно смачними, гостренькими, ароматними і пікантними. Їх можна подати абсолютно до будь-якої страви – будь то тушковане м’ясо або рагу або як закуску для святкового столу. Джерело

Складові:

  • плоди огірків засолювальних сортів – 500 г,
  • стиглі соковиті томати – 300 г,
  • часник – 2 зубчики,
  • перець гострий (паприка в молотом вигляді)
  • – 1 ч.л., хмелі-сунелі
  • – 1 ч.л., цукор – 2 ст.л.,
  • оцет столовий (9%) – 25 мл,
  • олія соняшникова (дезодорована) – 3 ст.л.,
  • сіль, кухонна грубого помелу – 0,5 ст.л.

Читайте також: Мариновані зелені помідори «Пекельні». Чоловік спробував вперше минулого року і був настільки вражений смаком, що сам попросив і приніс рецепт. Закриваю третю порцію. Смакота

Готуються огірки по-грузинськи просто. Найсмачніший рецепт на зиму ми вам зараз розповімо, вам залишиться все тільки повторити.

Досить оригінальний смак досягається завдяки складу томатного соусу, в якому проварюються огіркові скибочки. А щоб огірки були хрусткими і пружними, необхідно для заготовки вибирати плоди засолювальних сортів.

Технологія готування складається з декількох процесів, тому її не можна назвати дуже простий, скоріше вона відноситься до середнього рівня складності. Справа в тому, що спочатку потрібно підготувати овочі (огірки і плоди томатів) до консервації. Далі готується томатний соус зі спеціями, ну а тільки потім в нього кладуться порізані огірки і проварюють приблизно 5-7 хвилин.

Огірочки разом з соусом укладаємо по банкам і герметично закупорюють до зими.

приготування:

  1. Спочатку вимиті і бажано почищені від шкірки плоди томатів ріжемо четвертинками. (Чим соковитіше буде м’якоть плодів, тим більше буде соку, але якщо взяти томати з м’ясистої м’якоттю, то соус буде густішим).
  2. Чистимо від лушпиння часник і разом з томатами подрібнюємо за допомогою блендера.
  3. У томатний соус додаємо цукор і сіль, хмелі-сунелі і гострий перець, а також олію (без запаху) і оцет.
  4. Проварюємо соус 10 хвилин, щоб він трохи загус.
  5. Вимиті плоди огірків ріжемо уздовж на кілька частин, щоб вийшли тонкі довгі бруски. Кладемо їх в соус і проварюємо на дуже повільному нагріванні 5-7 хвилин, щоб вони тільки просочилися ароматами спецій.
  6. Укладаємо огірочки по банкам і заливаємо до самого верху соусом, закупорюють кришками і даємо охолонути під ковдрою.

Смачного!

You cannot copy content of this page