fbpx

Окупанти отримали новий наказ від Путіна, – ISW

Окупаційні війська можуть за наказом Путіна розпочати захоплення Харкова та інші частини неокупованої території області.

Американський Інститут вивчення війни повідомляє, що президент РФ вже віддав відповідний наказ своїм військам.

«Путін, можливо, наказав російським військам захопити місто Харків та решту неокупованої Харківської області, попри надзвичайну неймовірність успіху. ISW пропонує це спостереження як гіпотезу, а не як оцінку, оскільки докази та показники для нього обмежені та непрямі», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що російська армія з 26 червня намагається взяти Дементіївку на північ від Харкова. Окупаційна влада продовжує висувати умови для анексії Харківщини.

«Підтримуваний Росією голова окупаційного уряду Харківської області Віталій Ганчев і голова Луганської народної республіки Леонід Пасечник 16 липня підписали угоду про взаємне співробітництво та оборону, яка свідчить про те, що російська влада в Харківській області ставить умови для довгострокового окупаційні випадки», – додають в ISW.

Варто зауважити, що авторитетне видання The New York Times пише, що у Кремлі сигналізують про перехід до агресивнішої фази війни проти України. Там відзначають, що знаком того, що росіяни завершують так звану оперативну паузу у вторгненні в Україну, є те, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу наказав своїм силам активізувати атаки «на всіх оперативних дільницях» війни, пише Гларед.

Фото: скрін.

07/17/2022

You cannot copy content of this page