fbpx

Ольга не любила зиму через Різдвяні свята – народжується Ісус, Миколай чемним діткам приносить подарунки, всі збираються разом за сімейним столом. А у Ольги вже давно нема надії на народження власної дитинки

Так сказали лікарі – «Ви не здатні».

Вона пригадує, що тоді прийшла додому і без жодних емоцій почала збирати чоловікові речі та пакувати в сумки. Віктор прийшов з роботи, а вся прихожа була заставлена коробками та сумками з його речами.

– Олю, що це таке?, – ошелешено дивився на дружину.

– Вітю, це кінець. Шукай собі іншої дружини, бо ця ніколи не приведе тобі дітей, – сказала вона і сльози вперше полилися рікою – чому бог покарав її?

Віктор нікуди не пішов, а сказав, що кращої дружини йому не знайти і він любить її. Отак вони жили вже десять років і всі ці роки вона ненавиділа Різдво.

Коли її молодша сестра попросила стати кумою для її донечки, то аж спаленіла, порахувавши це за зневагу.

– Ну чого ти? Це ж нормально бути хресною дитині, – розраджувала мама, – Віта не винна, що ти не маєш дітей. А так будеш її донечці за другу маму.

– Мамо, мені це не треба!

– А їй треба. Ти можеш хоч про когось подумати, а не лише про свою біду?

– А в когось є більша біда, ніж у мене?

– Черстве та зле серце – ось твоя найбільша біда!

Оля пішла додому, гримнувши дверима, сиділа і дивилася в вікно в темній квартирі. Невже мама каже правду і вона вся зчерствіла та зчорніла? Весь її світ обертався навколо Віктора і вона намагалася компенсувати йому те, що у нього ніколи не буде, а чи може це зробити? Він вже кілька місяців байдужий до неї, вірніше багато місяців. Може, у нього є інша жінка? В вікні вигулькнув Віктор, що говорив з якимось малюком – дитина кидалася сніжками і тішилася, що дядько не свариться… Невже, той час настав аби відпустити?

– Вітю, ти нічого не хоче мені сказати?, – спитала обережно.

– Про що?

– Про нас. Ми дуже віддалилися.

– Думав, тобі так зручніше.

– Я теж так думала, але видно, що я вже сама не знаю, що хочу, а що правильно…

Служба була урочиста, Оля трепетно тримала на руках рожеве чудо і усміхалася Віктору, він ще не знає, що у неї позитивний тест. Вона покладе йому під подушку на Миколая, бо цього року це буде найщасливіше Різдво в їхньому житті.

Фото Ярослава Романюка.

You cannot copy content of this page