fbpx

Ольга нічого дивного у поведінці чоловіка не помічала. Він не змінився і ставлення свого не змінив. Тож коли він повідомив що йде до іншої, жінка ніяк не могла зрозуміти одного: як? Ще вчора планували відпустку і ремонт, мріяли про третього малюка, а тут на тобі

– А я ось впевнена в тому, що чоловік, який прийняв рішення піти зі своєї сім’ї. Залишити дружину, з якою прожив роками, та дітей, повинен йти з їхнього життя з однією валізою! – говорить Раїса Іванівна – жінка пенсійного віку. – У валізу йому акуратно запакувати бритву і кілька шкарпеток. І на цьому все! Бажаєш нове життя із чистого аркуша? Будь-ласка – май! Залиш усе нажите у шлюбі сім’ї: дружині та дітям, та йди! А як інакше? Хіба це не справедливо? А якщо по-чесному: одному чоловікові заробити грошей набагато простіше та легше, ніж жінці з маленькими дітьми?

Ольга, тридцятирічна донька Раїси Іванівни, остаточно розлучилася з чоловіком трохи більше року тому, залишившись із двома дітьми, які відвідують дитячий садок. Приводом для розлучення став той факт, що чоловік вирішив піти до іншої жінки. Само собою, якийсь час був період, коли чоловік Ольги жив на дві сім’ї, тобто в цей час він думав і приймав рішення. Зважував усі «за» та «проти».

Водночас, Ольга, за словами Раїси Іванівни, нічого підозрілого щодо чоловіка не помічала. По-перше, навіть не підозрювала про зраду, була з чоловіком у дуже довірчих стосунках. А по-друге, у повсякденній метушні було не до цього: з дітьми багато різних справ та питань, з якими Ольга справлялася одна.

– Оля, якщо по-чесному, у чомусь сама сприяла такому результату, – міркували друзі та близькі. – Дуже вже поринула у дітей, у побут. Себе запустила, набрала вагу, перетворилася з милої дівчини на незнайомку у брудному халаті. Звичайно, її можна зрозуміти – двоє дітей з невеликою різницею у віці. Цілодобово із ними. Сил на чоловіка та на себе до кінця дня вже не залишалося. І ось, у результаті – розлучення, крах сім’ї…

Зараз Ользі дуже допомагає мама, яка переїхала до дочки та допомагає з онуками та господарством. Ользі доводиться працювати з раннього ранку до глибокої ночі, щоб вилізти з фінансової ями.

Щоб залишитися разом із дітьми після розлучення у купленій у шлюбі квартирі, Ольга оформила кредит та викупила у колишнього чоловіка його половину житла. Виплачувати кредит їй дуже не просто. Вона бере підробітки, працюючи ночами, але ситуація від цього практично не налагоджується. З боргами розраховуватися ще не один рік.

У колишнього чоловіка Ольги зараз все чудово! У нього гідна неофіційна зарплата, за якої він платить мізерні аліменти, які з недавнього часу ще й знизилися у зв’язку з появою нової дитини у новій сім’ї. За отримані від дружини гроші, він придбав однокімнатну квартиру, яку здає.

— Чому так, – не може вгамуватись Раїса Іванівна, – Я вважаю, що якщо житло ділили і все у шлюбі придбане, навпіл. То вже хай і відповідальність за життя нащадків навпіл ділять після розлучення. А то він – кум королю. А донька моя ледь кінці з кінцями зводить. Хіба так справедливо?

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page