fbpx

Орден за мужність не замінить побратима – історія аеророзвідника Артема Перванчука

Артему Перванчуку 21, а він вже 2 роки в ЗСУ і дослужився до того, що президент України нагородив його орденом «За мужність» ІІІ ступеня та особисто вручив в Запоріжжі. А його мама, тамара Шевчук, безперечно, пишається сином, але ще більше хвилюється і аби менше було тривожних думок – волонтерить.

Тільки у лютому жінка за 5 днів наїздила 5500 кілометрів!

Артем – аеророзвідник і дуже вдячний волонтерам, що дістали хороший, “далекобійний” дрон, бо без нього, вони чують ворожу техніку за 1.5 кілометра, а з дрона – бачать за 10 і встигають попередити артилерію. Проте, не завжди все йде гладко і хлопець вже втратив свого найкращого друга на позивний Тернопіль, тому нагорода від президента нагадує йому про той важкий бій. Хлопець відправив її мамі.

З тієї небагатослівної розповіді від Артема, стало зрозуміло, що хлопець зустрів повномасштабне вторгнення на сході. Тільки завдяки місцевим, які приїхали до них зі своїми тракторами та прийшли з лопатами, вони змогли швидко окопатись, підготуватись і вистояти в першу добу збройного протистояння.

А мама все розуміє, мало розпитує та знає, що Артемові треба приготувати голубці та печінковий торт, коли він приходить у відпустку.

«Будь-яка звісточка в мережі – і я вже спокійна, знаю що з ним все добре. Хоча були дні, коли зв’язку не було і 5-6 днів», – зазначає жінка, бо ще жінка мусить і за чоловіка хвилюватися, який теж захищає Україну.

Коли Тамара розповідає про свого Артема, то її очі іскряться любов’ю: «В мене син – яким я горджуся. Він з дитинства був моєю правою рукою. Дуже відповідальний, на нього часто лишала чотирьох молодших синів і завжди знала, що все буде в порядку».

Тамара каже, що й сама б пішла в ЗСУ, якби на кого було залишити дітей. Жінка з перших днів волонтерить – допомагає евакуйовувати людей до кордону з Польщею, тоді за перші 5 днів війни наїздила 5500 кілометрів, було й по 2-є діб у дорозі.

Фото: колаж.

10/18/2022

You cannot copy content of this page