fbpx

Ось 5 дивацтв людини без грошей, які кардинально відрізняють її від забезпеченої

Людей можна розділити на бідних і багатих не тільки по їх фінансовому стані, але і за способом мислення. Хтось ніколи не втрачає впевненості в собі і знає, що можна досягти будь-яких висот, якщо докласти максимум зусиль. Хтось, навпаки, боїться ризикувати і пробивати собі дорогу на верх, вважаючи, що в житті треба задовольнятися малим.

Ось 5 дивацтв людини без грошей, які кардинально відрізняють її від забезпеченої:

1. Не порівнювати ціни в магазині перед покупкою

Можливо, проблема в тому, що не всі люди вміють правильно розпоряджатися своїми грошима. Найчастіше, люди з низьким достатком хапають з полиці в магазині першу-ліпшу упаковку потрібного йому товару, навіть не подумавши порівняти перед цим ціни. Природно, обрана ним річ виявляється найбільш дорогою.

Багатим людям властива звичка обмірковувати кожну свою покупку. Вони не люблять витрачати гроші даремно, особливо, якщо існує можливість заощадити. Саме прихильність принципам про необхідність бережливого ставлення до кожної копійки допомагає розумним і працьовитим людям заробляти цілі статки. На жаль, бідняки більше люблять витрачати, а не заробляти.

2. Купувати невиправдано дорогу річ, яка не по кишені

Робити імпульсивні покупки, в яких абсолютно немає необхідності — це прерогатива бідних. Такій людині настільки хочеться мати дорогу річ, що вона піде на любі кроки, але обов’язково її купить (залізе в борги, буде у всьому собі відмовляти, щось продасть).

Багата людина не любить розкидатися грошима і купує тільки те, в чому відчуває необхідність. Якщо ж річ виявиться занадто дорогою, то він просто від неї відмовиться, розумно вирішивши, що витрачати божевільні гроші на забаганки — непрощенна дурість.

3. Постійно брати кредити

Замість того, щоб заробити потрібну суму, бідна людина йде в банк і оформляє кредит (природно, з захмарними відсотками). Незабаром виявляється, що позика «з’їдає» всі заощадження, через що грошей не вистачає навіть на елементарні потреби.

Що в цьому випадку робить людина з невеликим достатком — починає більше заробляти, шукає додатковий дохід, намагається економити? Ні, він оформляє в банку ще один кредит, щоб перекрити попередній. З часом боргова яма росте, поглинаючи всі кошти, які вдається заробити.

4. Мислити негативно, постійно скаржитися на долю і звинувачувати всіх у своєму безгрошів’ї

Бідна людина завжди знайде, кого звинуватити у власних нещастях. Як правило, винними у неї виявляються всі: дружина, яка занадто багато витрачає, начальник, який занадто мало платить, держава, яка не приносить йому нічого «на блюдечку», сусіди, які живуть краще. Улюблена тема розмови такої людини – нескінченні скарги на свою нещасну долю і підлих людей, що не дозволяють йому розбагатіти. Дуже часто такі особи мають негативне ставлення до грошей, через що і не вміють їх заробляти. Улюблені приказки бідної людини, які він вживає у кожному зручному випадку: «Не жили заможно, годі й починати», «Все багаті люди – злодії і пройдисвіти», «Гроші – зло, добрі люди завжди бідні».

5. Любити різні акції і знижки

Одне з улюблених занять потенційного бідняка – нишпорити по супермаркетах в пошуках акцій. Захоплення знижками призводить до того, що людина купує гори непотрібного дешевого непотребу, в якому вона зовсім не має потреби, лише тому, що придбати цей товар можна було за нижчою ціною.

Дуже часто під акції підпадають прострочені продукти, які приходять в непридатність через декілька днів в холодильнику у невдалого «економіста». Ще одна дивна звичка бідняка – кожен день ходити в магазин, замість того, щоб закупитися на тиждень хорошими якісними продуктами, тим самим заощадивши кошти.

Ми самі для себе визначаємо, якими нам бути – бідними або багатими. Людина, яка звикла працювати і заробляти більше грошей, вважає за краще жити більш економно. У неї немає дивних звичок, притаманних потенційному біднякові.

You cannot copy content of this page