fbpx

Ось як можна відрізнити справжню каву від підробки

Для багатьох ранок починається із горнятка ароматної кави. Однак вибрати якісний та смачний напій може далеко не кожен.

maximum.fm зібрали прості поради, як розпізнати кавову підробку. Нехай ніщо не псує ваш вдалий ранок!

Недобросовісні виробники навчилися підробляти каву або видавати дешеві кавові зерна за якісні і дорогі. Несмачна кава за високу ціну – ось що ви отримаєте, якщо попадетеся на такий трюк.

Як підробляють каву? Для цього беруть крохмаль, додають борошно і воду, барвник на основі цукру, який надає суміші карамельного кольору. Далі додають ароматизатор з кавовим запахом або трохи меленої кави. Всі ці інгредієнти утворюють масу, схожу на тісто.

Опісля цій масі надають форму зерна. Тоді їх обсмажують і виходить імітація зерен, які на перший погляд не відрізниш від справжніх.

Як розпізнати підроблену каву?

Визначити сурогат кави дуже легко: киньте пару зерен в чашку з холодною водою і через кілька хвилин струсоніть її. Якщо кава якісна – вода залишиться безбарвною, а от підфарбовані зерна додадуть їй світлий зелений, коричневий або синій відтінок. Також справжня кава не тоне, залишається на поверхні, а підроблена відразу опускається на дно.

До речі, найлегше підробити мелену каву – під виглядом дорогого продукту виробники продають дешеву суміш, що складається з мелених кавових зерен, цикорію і навіть обсмаженого ячменю.

Зрозуміти, що придбали фальсифікат, ви зможете тільки після того, як заварите чашечку кави: підробку видасть напій з низькими смаковими якостями, а ось візуально така суміш від високоякісної меленої кави нічим не відрізняється.

Один спосіб визначити, чи є підробленою мелена кава, таки є! Киньте ложку меленої кави в склянку з холодною водою. Кава залишиться на поверхні, а от домішки осядуть на дно.

You cannot copy content of this page