fbpx

Осіннє меню: готуємо суп з баклажанами і грибами

За бажанням суп можна посипати подрібненою свіжою зеленню.

Дієтолог проекту “Зваженi та щасливi” Світлана Фус розповіла, як приготувати суп з баклажанами і грибами. Поєднання інгредієнтів в цьому супі робить його смак дуже гармонійним і ароматним, пише Лайм

інгредієнти :

-баклажан – 2 шт.

-цибуля ріпчаста – 1 шт.

-морква – 0.5 шт.

-картопля – 1 шт.

-шампіньони – 200 г

-молоко – 500 мл

-вода – 800 мл

-Сіль – за смаком

-перець чорний – за смаком

-масло рослинне – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

Для цього рецепта краще всього підійдуть молоді баклажани з тонкою шкіркою, якщо взяти перестиглі баклажани, то готовий суп може гірчити. Отже, вибрані баклажани нарізати середнім кубиком. Скласти нарізані баклажани в глибоку миску, посипати сіллю (приблизно 0,5 ч.л.) і перемішати. Залишити на 10-15 хвилин.

Читайте також: БАЗИЛІК – НЕ ПРОСТО ПРЯНІСТЬ, А ЦІЛЮЩІ ЛІКИ. НАВЧИЛА СУСІДКА, ЯК НИМ ЛІКУВАТИСЯ І ДО ЛІКАРІВ НЕ ЗВЕРТАТИСЯ!

Тим часом натерти моркву на крупній тертці, а цибулю дрібно нашаткувати. Печериці вимити, оновити зріз на ніжці і розрізати кожен гриб навпіл. Якщо печериці великого розміру, то гриб можна розрізати і на 4 частини.

Засолені баклажани залити водою, прополоскати їх, а після злити рідину. Викласти шматочки баклажанів на паперові рушники і просушити. Розігріти в сковороді 1 столові ложки рослинної олії і додати підготовлені шматочки баклажанів. Готувати на середньому вогні 7-10 хвилин до появи рум’яної скоринки.

У каструлі, в якій буде готуватися суп розігріти 1 столову ложку рослинної олії і підтушити 4-5 хвилин нарізану цибулю. Додати терту моркву і тушкувати разом з цибулею ще 4-5 хвилин.

Додати нарізані печериці, сіль і чорний перець за смаком, перемішати, тушкувати 5-6 хвилин. Нарізати очищену картоплю дрібними кубиками. Додати до тушкованих овочів картоплю, влити молоко, перемішати, накрити кришкою і варити на повільному вогні 10-12 хвилин. Додати в каструлю обсмажені баклажани, влити окріп, перемішати, накрити кришкою, довести до кипіння і варити ще 5-6 хвилин. За бажанням суп можна посипати подрібненою свіжою зеленню (кропом або петрушкою).

You cannot copy content of this page