fbpx

Остаточна крапка – націоналізація Приватбанку законна

В розпал війни стало відомо про відновлення судових процесів щодо націоналізації Приватбанку. За даними УП мова йшла про чотири судові провадження між колишніми власниками Коломойським і Боголюбовим та НБУ і Мінфіном.

Нещодавно, 14 липня, стало відомо, що Господарський Суд Дніпропетровської області ліквідував компанію Коломойського і списав 4,3 млрд грн боргу перед ПриватБанком.

Попереду були ще 3 справи і прогнозовані побоювання, що Коломойський таки доб’ється свого.

Проте, 26 липня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду підтвердив законність розпорядження НБУ про перевірку ПриватБанку, внаслідок якої виявили порушення та було ухвалено рішення про націоналізацію фінустанови.

Таку інформацію оприлюднила пресслужба Приватбанку.

“Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду задовольнив касаційну скаргу ПриватБанку, скасував рішення судів попередніх інстанцій та відмовив у позові пов’язаній з колишніми власниками ПриватБанку (Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим – ред.) компанії Тріантал Інвестментс ЛТД про визнання протиправним та скасування розпорядження Національного банку України від 17 жовтня 2016 року щодо інспекційної перевірки ПриватБанку”, – йдеться в повідомленні.

Чому такою важливою було визнати незаконною цю інспекцію – бо за результатом саме цієї перевірки національний регулятор виявив численні порушення в діяльності менеджменту та колишніх власників ПриватБанку в період до 2016 року.

“Це остаточне судове рішення у цій справі, що є важливою складовою частиною судової боротьби державного “ПриватБанку” з колишніми власниками щодо законності націоналізації банку”, – йдеться в повідомленні.

Судове засідання спочатку проходило в відкритому режимі, але на початку засідання Нацбанк подав клопотання щодо проведення його в закритому режимі, яке підтримала Trintal Investments Ltd.

Фото: Слово і діло.

07/27/2022

You cannot copy content of this page