fbpx

Острів Кефалонія, Греція. Ви ще не були?. Рекомендуємо!

Цей шматочок суші – популярний напрям серед тих, хто хоче побачити справжню Грецію з недоторканими пейзажами, традиціями і мальовничим узбережжям. Перед вами острів Кефалонія – найбільший з іонічних островів Греції, і якщо порівнювати його з іншими грецькими островами, то наплив туристів тут припав на більш пізній період. Тільки з 2001 року, після виходу фільму “Вибір капітана Кореллі», Кефалонія стала включатися в списки «обов’язкових до відвідування».

Пам’ятки Кефалонії

Гірські села, що пoтoпають у зелені, Візантійські монастирі і природні пам’ятки – Кефалонія готова запропонувати туристам насичену програму.

Магічною красою славиться печера Меліссани. Інакше як дивом її НЕ називають: печера за десятки років була виточена солоною водою у вапняковій скелі. Одного разу її звід частково обрушився, і через отвір магічно падають промені сонця, які ніби підсвічують блакитну воду неуловимими відтінками. У давнину печера Меліссани мала особливе значення. Вважалося, що тут мешкають німфи – цей факт встановили після виявлення численних культових фігурок. Сьогодні за прозорою гладдю озера туристи катаються на човнах, розглядаючи древні сталактити на стінках Меліссани.

Не меншу популярність завоювала печера Дрогарати. Вона входить в число наймальовничіших печер Греції, славиться великою залою і сталагмітами неймовірних форм. Відмінна акустика і місткість (майже 1000 чоловік) роблять Дрогарати не просто природним пам’ятником. Тут регулярно проводяться живі концерти, зал для них має довжину 65 м, ширину 45 м і висоту 20 м.

Значну частину Кефалонії займає Національний парк Енос. Тут ростуть унікальні для Греції види хвойних дерев. Крім них можна побачити орхідеї і кілька різновидів польових квітів. Для любителів довгих піших прогулянок в Енос діють маршрути різної протяжності і складності. На території парку є місця для відпочинку (галявинки і альтанки), але їжу потрібно взяти з собою. Оскільки Енос розташований на висоті 1600 м, тут буває прохолодно – варто подбати про підходящу одежу.
Пляжі Кефалонії – одні з кращих в Греції

Пляжі острова давно отримали світове визнання. Найпопулярніший з них – Міртос, Який входить в число кращих в Греції. Міртос розташувався в підніжжі гір, оточений скелями і своєю формою нагадує півмісяць. Пляж покритий білою галькою. Тут можна не тільки поплавати в блакитних водах, а й насолодитися вражаючим заходом сонця. На Міртосі працює снек-бар, є можливість орендувати шезлонг. До пляжу веде дорога, на якій зустрічаються оглядові майданчики.

На Кефалонії розташований один з найдивовижніших пляжів Греції – Кси. Він простягнувся на 4 км і посипаний темно-оранжевим піском.

На околиці пляжу знаходиться безліч таверн, а неподалік розташовані готелі. Ще один пляж – Скала – теж не можна залишити без уваги. Він зачаровує чистотою і підходить для морської прогулянки по ізольованих бухтах.

Пляж Агия Єрусалим знаходиться недалеко від Фіськардо і називається так по імені напівзруйнованої церкви на краю пляжу. Бухта тут невелика і розділена навпіл скелею в середині, в прозорій воді часто зустрічаються морські коники. Пляж обладнаний парасольками і лежаками, є поруч традиційна таверна.

На острові безліч невеликих затишних пляжиків в бухтах і широких піщаних в більш відкритих місцях, ви зможете знайти містечко по своєму смаку: Платіс Ялос, Макрис Ялос, Дафнуди, Алатьес, Кательос,  і інші.

Любителі дайвінгу знайдуть на Кефалонії кілька точок для занурення. У Фіськардо є відразу два обладнаних дайв-центру Їх інструктори вкажуть самі Заповідні місця біля берегів острова для спостереження за підводним життям. Дайв-клуб в Ласси організовує занурення біля каньйонів, печер, рифів і затонулих кораблів. До речі, тут розроблена спеціальна програма для дітей від 8 років. А ще Кефалонія буде цікава любителям гастрономічного туризму. Родюча земля дарує острову екологічно чисті продукти, з яких тут виробляють сири, знаменитий пиріг бакальяропіта, айвовий джем, карамелізований мигдаль і вино «Робола».

Кефалонія запам’ятається як острів аристократичної краси, який прикрашає рекламні проспекти Греції. Тут можна вибрати відпочинок до душі: розслабитися або провести час активно, усамітнитися або дозволити собі ненадовго стати Місцевим, сповна пізнавши гостинність жителів острова.

Для повноти картини рекомендуємо подивитися невелике відео по острову. Відчути атмосферу Кефалонії, островів, де потрібно обов’язково побувати-хоча б раз в житті.

You cannot copy content of this page