fbpx

П’ять освіжаючих напоїв які врятують від літньої спеки

Влітку, у спеку, постійно хочеться пити, і це природно. Правильніше за все – пити просту чисту воду. Але не завжди цього достатньо: тобі напевно хочеться втамовувати спрагу більш цікавими напоями, щоб при цьому ще й отримати задоволення від насиченого смаку.

Краще відмовся від солодкої газованої води, а заодно виключи зі свого раціону «соки» і «нектари» в яскравих упаковках: нічого корисного там немає, і спрагу вони не вгамовують, а, навпаки, змушують тебе хотіти пити ще більше.

Краще витрать кілька хвилин на приготування натурального, корисного і охолоджуючого напою. Наші рецепти допоможуть насолодитися і прохолонути:

1) Літні прохолодні напої – Фруктовий холодний чай

Зроби міцний зелений чай, а коли він охолоне, розлий по склянках і додай будь-які фрукти, нарізані невеликими шматочками: апельсин, яблуко, грейпфрут, лимон … Пара кубиків льоду зробить чай особливо приємним.

2) Літні прохолодні напої – Лимонний прохолодний чай

Завари міцний чай, охолодити його і помісти в холодильник. Проціджений напій збагати соком лимона (половина лимона на 1 літр чаю), додай нарізану лимонну корочку, кілька листочків м’яти і пару купіль ефірного м’ятного масла. Дуже освіжає!

3) Літні прохолодні напої – Домашній лимонад

На півтора літра газованої мінералки візьми півтори склянки чистої негазованої води. Додай сік, вичавлений з 2 лимонів, і 6-7 столових ложок цукру, все розмішати, щоб цукор розчинився. Після того, як напій охолоне протягом декількох годин, його можна подавати до столу.

4) Літні прохолодні напої – Справжній квас

Наріж житній хліб дрібними шматочками, щоб вийшло приблизно дві жмені. Відправ хліб в трилітрову банку, налий доверху окріп. Нехай охолоне, а коли стане кімнатної температури, поклади готову закваску, – знадобиться 3 столові ложки, і стільки ж цукру. Постав банку з майбутнім квасом в тепле місце і прикрий чистою марлею в кілька шарів. Витримай напій 12 годин, іноді потрібно помішувати вміст банки. Квас готовий, тепер його слід процідити і охолодити.

5) Літні прохолодні напої – Ягідний морс

2 літри води закип’ятити разом з цукром. Візьми 1 кг м’яких ягід або фруктів за бажанням. Підійдуть вишня, полуниця, смородина, журавлина і т. д. Їх потрібно подрібнити за допомогою блендера, а потім змішати з водою, охолодити і подавати на стіл. Ще корисніше – замінити цукор медом, тільки його не можна кип’ятити, а потрібно додати в теплу кип’ячену воду.

Готуй і пий на здоров’я смачні і корисні літні прохолодні напої! А ось про міцну каву і про алкоголь на час спеки краще забути. Якщо дуже хочеться – можна дозволити собі келих прохолодного білого або червоного вина після заходу сонця. До речі, хвалене пиво зовсім не втамовує спрагу, скоріше, навпаки. Тому не захоплюйся влітку спиртними напоями.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page