fbpx

“Падало все ближче і ближче, я вже попрощався із життям”: Юрко Юрченко розповів про те, як захищає Україну в складі добровольчого батальйону

Юрко Юрченко, фронтмен українського гурту Yurcash, нещодавно з’явився в ефірі радіо “Промінь”.

У сіоєму інтерв’ю він розповів про те, як захищає Україну від російських окупантів у складі добровольчого батальйону “Карпатська Січ”.

Артист розповів, що коли людина цілодобово перебуває під прицільним вогнем, вона починає сприймати обстрiли як належне, а боротьбу з російськими окупантами – як роботу.

Цитуємо:

“Коли ми вперше потрапили під обстрiл, ми йшли з командиром мого батальйону і Сергієм Лойком, автором книги “Аеропорт”. Хтось нас здав, ми вийшли на поле і потрапили під обстрiл. Я так швидко ніколи не бігав і одразу зрозумів, для чого каска… Падало все ближче і ближче, я вже попрощався із життям, зробив останнє фото. А мій побратим каже: “Люди, ми зараз із вами знаходимося в найкращому місці. Це велика для нас честь”. Спочатку я подумав: “Що він меле?” А потім зрозумів – якщо людина заряджена на перемогу, вона вважає за честь робити цю справу”.

Юрченко також додав, що твій страх заважає не тільки тобі, він робить тебе тягарем для побратимів.

“Коли тобі страшно – ти стаєш тягарем для хлопців, цього не має бути. Це виважена, чітка позиція – розуміти, що це робота. Насипають часто – і касетами, і фосфoрами. Тікати від війни – дyрна справа. Ніхто не знає, куди прилетить, а роботу потрібно робити, доставляти бoєприпаси. Війна – це не тільки сидіти в окопах чи наступати. Це логістика, це якісь потрібні речі – навіть крем від комарів. У цьому процесі задіяно дуже багато людей. Усе вже налагоджено й на сьогодні працює як годинник”.

19,07,2022. Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

You cannot copy content of this page