fbpx

Папа Римський назвав причини, чому поки не поїде до Києва чи Москви

Папа Римський Франциск в інтерв’ю СNN Portugal сказав, що візити до Києва та Москви поки «перебувають у підвішеному стані», але він постійно знаходиться в контактах зі сторонами та має там своїх представників.

“Візит перебуває у підвішеному стані. Досі не знаю. Я розмовляю з ними. Завтра, наприклад, буде телефонна розмова з президентом Зеленським. Подивимося”, – поділився Папа Римський.

Що точно, то це те, що він не відвідає ні Україну, ні росію в рамках свого візиту до Казахстану, що має відбутися 13-15 вересня. А ще у понтифіка заболіло коліно і лікар забороняє йому їздити.

“Зараз я не можу поїхати, тому що після поїздки до Канади трохи сповільнилося відновлення коліна і лікар мені заборонив. Але я підтримую телефонний зв’язок… І роблю, що можу. І я прошу всіх зробити те, що вони можуть”, – запевнив він.

Папа додав, що він і так «присутній» в Києві, бо має там кількох представників від Ватикану, які перебувають там з початку війни.

“Моя присутність там сильна”, – сказав він.

Якщо папа не їде в Москву, то Москва в особі «патріарха» Кирила може приїхати до Казахстану. Таке припущення висловив посол України у Ватикані Андрій Юраш.

Фото: скрін.

09/06/2022

You cannot copy content of this page